80-годишна жена е арестувана за опит за телефонна измама на

...
80-годишна жена е арестувана за опит за телефонна измама на
Коментари Харесай

Арестуваха 80-годишна баба, опитала да измами по телефона районен прокурор от Варна

80-годишна жена е задържана за опит за телефонна машинация на стойност 30 000 евро, оповестяват от Варненската апелативна прокуратура.
Жената, на име Веселинка, в действителност била муле в класическа скица на телефонна машинация. Сценарията е следният: Лекар изискал пари от майка на потърпевшо в злополука момиче, при животоспасяващата интервенция на което били сложени златни пирони. Мнимият доктор звънял от румънски мобилен номер и заплашвал, че в случай че не получи 30 000 евро за златните пирони, ще прати на майката тайфа от 15 души.
Другият участник в схемата, чиято роля е на " положителното ченге ", е привиден полицейски контрольор, показал се като Красимир Николов от общинска полиция. Той заречен подпомагане на застрашената, която обаче, по случайност съгласно известието на управляващите е прокурор в Районната прокуратура.
Веселинка била хваната, откакто след " договаряния " " жертвата " съумяла да смъкна желаната сума на 6830 лв. и ги хвърлила в плик на уговорено авансово място. В плика имало единствено банкови брошури, наподобяващи пари.
Това е следващата телефонна машинация на територията на Варна за последните три седмици. Установени са петима телефонни измамници, като трима от тях към този момент са с мярка за неотклонение " Задържане под стража ". От ноември до края на януари тази година незаконната активност на телефонни измамници се проверява по 16 досъдебни производства. Общата сума на измамите е над 80 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР