80 000 потребители гледат безплатно платени канали без да дават

...
80 000 потребители гледат безплатно платени канали без да дават
Коментари Харесай

180 000 пирати гледат платена телевизия без пари

80 000 консуматори гледат гратис платени канали без да дават и стотинка за авторски права, демонстрира статистиката на дребните кабелни оператори у нас. Броят на гледащите онлайн с IPTV устройства са към 10 на 100 от пазара, който по данни на Koмиcиятa зa peгyлиpaнe нa cъoбщeниятa (KPC) през 2017 година наброява 1,82 млн. aбoнaти нa плaтeнa тeлeвизия, оповестява "Монитор ".

Устройствата се продават свободно по борси и онлайн уеб сайтове, като според от мощността и функционалностите им се търгуват сред 50 и 150 лв.. Чрез тях потребителите на цената на месечната си сметка за интернет гледат най-новите филми, сериали, видео клипове без да се постанова да ги теглят от мрежата. Реално малкия екран им излиза без пари, като гледат гратис български и непознати канали, а и платените Diema, Diema Sport 2 HD, Max Sport, Max Sport 2, HBO1,2,3, Cinemax и други За сивия бранш, който ощетява основатели на наличие, оповестиха на конференция Национално съдружие на кабелните оператори „ Клуб 2000 “ (НСКО). Данните им обаче се разграничават от цифрите на АБРО (Асоциацията на радио- и телевизионните оператори) и ТеРаПро (Сдружение за отбрана на легалното разпространяване на програми), които при започване на годината организираха изследване.

Според двете огромни организации сивият бранш има дял от 30% от пазара на телевизионно разпространяване и повече от 680 000 клиенти на кабелна телевизия са укрити от дребните оператори. Но от НСКО считат, че огромните се пробват да ги изтикат от пазара и настояват, че чиновници на Главна дирекция "Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) приготвят огромна акция против кабелните оператори.

Изпълнителният шеф на НСКО "Клуб 2000 " Валентин Георгиев уточни на конференция във вторник в Българска телеграфна агенция, че през последния месец се вижда доста тревожна наклонност - чиновниците на ГДБОП се намесват директно в активността на избрани оператори на пазара, като се представяли за бъдещи вътрешни клиенти и правели фотоси. Всичко това навежда хората от Сдружението на мисълта, че се приготвя акция против избрана група кабелни оператори, под претекст за отбрана на закона за авторското право и сродните му права. Нещо повече, съгласно НСКО „ Клуб 2000 “ ТеРаПро има подписан контракт с ГДБОП за така наречен „ Съвместна активност “.

Изпълнителният шеф на сдружението за отбрана на легалното разпространяване на стратегии Велизар Соколов изясни, че подобен документ не съществува. Въпреки това посочи, че като правозащитна организация, ТеРаПро сезира способените органи, при положение, че доближи до информация за съществуване на нарушаване.

Изпълнителният шеф на НСКО предизвести, че се води война за клиенти с даване на по-ниска цена на крайните консуматори, в това число и на цени под себестойността на услугата. Сдружението е сезирало Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) с тъжби, само че те не дали резултат. Георгиев уточни, че резултатът от ограбването и затварянето на дребните и междинни оператори би довел до тотално осведомително затъмнение пред хората - ще знаят единствено това, което шепа хора са решили. Друг резултат биха били повишението на месечните такси, а и опцията дребните градове и села да останат без интернет и кабелна телевизия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР