Отборът на Реал (Мадрид) официално спечели испанската Ла Лига за

...
Отборът на Реал (Мадрид) официално спечели испанската Ла Лига за
Коментари Харесай

Реал е шампион на Испания, след като Жирона пак посрами Барса

Отборът на Реал (Мадрид) публично завоюва испанската Ла Лига за сезон 2023/24. " Кралете " бяха прелестно сюрпризирани от Жирона, който в съботната вечер разруши Барселона с 4:2 и по този метод направи непреодолима преднина на върха на " лос меренгес " четири кръга преди края на конкуренцията.

По-рано през днешния ден селекцията на Карло Анчелоти бе спечелила с 3:0 над Кадис и умерено очакваше положителни вести от " Монтивили ", а такива в последна сметка дойдоха.

Каталунското дерби стартира по приказен метод, откакто Барселона откри в третата минута посредством Андреас Кристенсен, само че в ответната офанзива голмайсторът на шампионата - Артьом Добвик, съумя да изравни.

Краят на първото полувреме пък донесе дузпа в интерес на гостите, която невъзмутимо бе осъществена от Роберт Левандовски. И тук някъде завърши и всичко положително за " блаугранас ", които безусловно се сринаха след паузата.

Голяма " виновност " за това имаше появилият се като запаса Порту в 65-ата минута. Оттам насетне, 31-годишният нападател вкара две гола и подаде за този на Ману Гутиерес, с цел да бъде завършено крайното 4:2. Точно с толкоз, Жирона надделя през този сезон Барса и при първата им борба, която се организира в каталунската столица.

Триумфът за селекцията на Мичел означаваше и нещо още по-важно - сигурна квота за присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига през идващия сезон. В оставащите кръгове " рохибланкос " и Барса пък ще продължат любопитната си битка за второто място в крайното класиране испанския шампионат.
 Реал (Мадрид) - Кадис 3:0 в мач от Ла Лига
Реал (Мадрид) се оправи с Кадис и чака неверна стъпка на Барселона

Вижте по какъв начин се разви мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР