8 убити и 56 ранени цивилни, сред убитите са 3

...
8 убити и 56 ранени цивилни, сред убитите са 3
Коментари Харесай

Нов руски терор по Краматорск. Ракета С-300 взриви ресторант и уби поне 3 деца и 5-има възрастни


8 убити и 56 ранени цивилни, измежду убитите са 3 деца. Това е към този момент равносметката от следващия терористичен акт на съветската войска против спокойно население, оповестява украинското Министерство на вътрешните работи.

Сред руините на ударената нощес пицария в град Краматорск държавната работа за изключителни обстановки (ГСЧС) до момента продължава да търси тела на починали и ранени. ГСЧС прецизира, че към този момент е открито кои са двете убити от съветската ракета украински деца – едното е на 12, а другото на 15 години.

Сред ранените са трима жители на Колумбия – оператор, публицист и журналистка. Те са били в ресторанта на вечеря с локална писателка, която интервюирали, оповестява БиБиСи.

Източният украински град в неокупираната част на Донецка област е ударен от 2 управляеми ракети. Едната от съветските ракети С-300 е улучила постройката в центъра, в която е и цялостният по това време ресторант „ Пица Рия “. Другата е попаднала в предградието Беленка, където са ранени други 5 индивида.

Снощното закононарушение на путинската войска е второто по Краматорск. През април предходната година гарата в града беше претъпкана с хора, опитващи да се изтеглят, когато съветска ракета се вряза в тълпата, като умъртви 52 и рани на 100 локални поданици.

Дни след нелепия бунт на Пригожин и ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин, Киев разгласи, че въздействието на метежа върху боевете в Украйна е било минимално и руснаците не престават терора върху мирното население с цялостна мощ.

„ За страдание, Пригожин се съобщи прекомерно бързо. Нямаше време този деморализиращ резултат да се внедри в съветските редици “, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба пред СиЕнЕн.

Опозиционният политик Алексей Навални разяснява от пандиза пригожинската преживелица с думите: „ Няма по-голяма опасност за Русия от режима на Путин. Той е толкоз рисков за страната, че даже неизбежната му крах ще сътвори опасност от революция. “

В Хага шефът на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че към момента е рано за заключения за преместването на Пригожин в Беларус и евентуално на част от силите му, само че даде обещание, че Алиансът е подготвен да отбрани членовете си. „ Изпратихме ясно обръщение до Москва и Минск, че НАТО ще отбрани всеки съдружник и всеки инч от територията си “, съобщи Столтенберг.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР