8 проектни предложения от Община Тетевен са одобрени и класирани

...
8 проектни предложения от Община Тетевен са одобрени и класирани
Коментари Харесай

Община Тетевен с 8 одобрени проекта от ПУДООС

8 планови оферти от Община Тетевен са утвърдени и класирани в границите на националната акция „ Чиста околна среда – 2021 “, на тематика „ Обичам природата – и аз вземам участие “. Конкурсът се провежда от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство на околната среда и водите. В акцията общини и кметства могат да аплайват за финансиране на планове до 10 000 лева с Данък добавена стойност, a учебни заведения, детски градини и ЦПРЛ/ОДК могат да се състезават за планове до 5 000 лева с Данък добавена стойност.
От утвърдените планове един е на Община Тетевен, три са на кметствата, три са на детски градини и един на учебно заведение. До 10 хиляди лева ще получат плановете: „ Създаване на зона за отдих и монтиране на детски уреди за игра навън в гр. Тетевен “ (9996,24 лева.); „ Създаване на зона за отдих в УПИ VІ, кв. 45 в с. Голям извор, общ. Тетевен “ (9 984,00 лева.); „ За чиста околна среда в село Дивчовото, Община Тетевен “ (9 999,74 лева.) и „ Чиста природа в с. Български извор, общ. Тетевен, обл. Ловеч “ (9 300,00 лева.).
Реализацията им планува да се основат места за почивка, физически занимания и обществени контакти на дребни и огромни, ще се озеленят и модернизират зони за отдих, ще се основат спортни площадки за най-малките.
 Д-р Мадлена Бояджиева връчи премиите от фотоконкурса „ Зимна приказка в тетевенския балкан “ Д-р Мадлена Бояджиева връчи премиите от фотоконкурса „ Зимна приказка в тетевенския балкан “
На празничния 8-ми март, кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева връчи премиите от провелия се фотоконкурс „ Зимна...
С до 5 хиляди лева ще бъдат финансирани: ДГ „ Слънце “, с. Градежница, с план: „ Еко - занималня навън - здраве и хубост с природата - ръка за ръка “ (4 994.00 лева.); ДГ " Здравец ", с. Галата, с план: „ Уча и играя навън “ (5 000 лева.); СУ " Георги Бенковски ", гр. Тетевен, с план: „ Обичам природата и аз вземам участие “ (4 994,00 лева.) и ДГ " Незабравка ", гр. Тетевен, с план: „ Да се учим и играем навън “ (4 946,80 лева.).
С реализирането на плановете в детските заведения и учебното заведение ще бъдат основани зелени занимални навън и пространства за игри на децата и възпитанието им в обич към природата.
Целта на акцията „ Чиста околна среда – 2021г. “ е да построи публично отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да увеличи екологичната просвета и загрижеността към мястото, в което живеем. Дейностите, които се финансират по Националната акция „ Чиста околна среда – 2021 година ” са за реновиране и/или основаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, основаване и възобновяване на зони за отдих, поправяне на детски и спортни уреди и други. Целта е с това да се реализира повишение на екологичното съзнание, образуване на положителна настройка към природата, затвърждаване на умения и предпочитание за запазване на околната среда.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР