8 поредни победи във всички турнири - това е постижението

...
8 поредни победи във всички турнири - това е постижението
Коментари Харесай

Стамен Белчев - точният човек за ЦСКА

8 следващи победи във всички шампионати - това е достижението на водения от Стамен Белчев ЦСКА дотук през сезон 2017/2018. Загубата от Лудогорец в Първа лига се трансформира в повратна точка за "червените " и вместо да изгубят скорост, таман в противен случай - те започнаха да демонстрират най-силното си лице след 0:1 от първенците в София.

Вчера в 1/16-финалите за Купата на България бе отхвърлен Несебър, което значи, че отборът на Белчев продължава борбата на всичи фронтове.

„ Победата над Несебър беше добра. Дойде след добра игра, беше заслужена. Не одобрявам в ЦСКА да има запаси. Всеки от футболистите би трябвало да работи ежедневно и непрекъснато, а когато нуждая се от него, да демонстрира, че заслужава да е в ЦСКА”, разяснява Белчев за предаването "Домът на футбола " по DIEMA SPORT.

ЦСКА показва нов спонсор

„ До серията победи се стигна с доста работа, с един добър колектив, който знае какво е да играеш за ЦСКА, който знае, че във всеки един миг би трябвало да бъде на положително равнище. Футболистите схващат, че сами подвигнаха летвата и условията към тях са високи. Опитваме се във всеки един мач да оправдаваме доверието на почитателите, а на тях благодаря за поддръжката, която дават във всеки един мач. Всеки път се усещаме като домакини.”

„ Когато имаш високи цели, би трябвало да направиш по този начин, че с играта си съперникът да се преценява с теб, а не противоположното. Една добра работа преди мачовете през седмицата и себераздаване в самите дуели са ключът към триумфа, само че най-много колективът. Ние сме една група, дръзвам да настоявам. Няма потребност да се разделяме, тук сме, с цел да играем за тима. Няма значение кой от кое място е, всички сме тук с една цел – да оправдаваме доверието на почитателите и шефовете.”

„ По принцип самите футболисти оказват помощ най-вече, те не се разделят, а непрекъснато са дружно. Преди подготовка идват доста по-рано от избраното време, прекарват повече време дружно и след заниманията. Излизат дружно, обядват и вечерят. Това сплотява колектива и основава една по-добра атмосфера, което е радващо. През седмицата от време на време вършим тимбилдинг, вършим си и други събития сред нас. Най-важното обаче в случай че го няма в главите на футболистите – че би трябвало да бъдат едно цяло – просто ще отчитаме активност. Те го схващат и няма потребност от доста странични мероприятия.”

Кубемба: Опитвам се да потвърдя, че заслужавам място на терена

„ Винаги има какво се желае по отношение на състава, само че не се окайвам. С наличните футболисти ще работим. Мисля, че сме един добър тим. Всеки демонстрира, че заслужава да бъде в ЦСКА и ще има своя принос за триумфите на клуба.”

„ Не е правилно да приказвам каква беше обстановката преди моето идване. Не че беше неприятна, само че в дадени мачове липсваха резултати. И шансът не беше на наша страна. Не желая да разясня какво е било преди този момент и какво съм заварил. Спокойно в ЦСКА няма по какъв начин да бъде. Щом има напрежение, това значи, че има цели, и то високи цели, които би трябвало да преследваме във всеки един мач. Да, пробвам се да има колкото се може по-спокойно конюнктура към тима и работата, а негативите, доколкото мога, да ги поемам аз. Футболистите би трябвало да са спокойни и да мислят единствено за футбол. Трябва да благодаря на управлението, което прави всичко допустимо в тази тенденция.”

„ Във всяка свободна минута пробвам да се разпръсквам и да не мисля за футбол, въпреки че няма по какъв начин да се случи. Опитвам с разходки, с други приятни занимания да отстранявам напрежението, доколкото мога. Безсънни нощи? Със сигурност. Нормално е за поста, който заемам.”

Никаква отмора за ЦСКА, "червените " под пара за мача с Дунав

„ Г-н Ганчев ми се обади тогава и сподели, че поемам тима. Имахме четири мача до края на шампионата (визира есенния полусезон – б.р.) и би трябвало да стабилизираме играта. Мисля, че в това отношение ненапълно се оправяме добре. На тима и като игра, и като резултати му се получават нещата. Той ми сподели, че имаме положителни футболисти – нещо, което знаех и аз – че би трябвало да вършим добър колектив и да излезем от обстановката, в която се намирахме тогава. Мисля, че няма треньор, който да има съмнения, когато му предложат поста в ЦСКА. При мен нямаше грам съмнение. Знаех с какво се понечвам, знам какви са ми опциите и знанията, не се чудих и на момента одобрих. Имаше и нелеки моменти, само че аз съм оптимист. Имах предчувствието, че не нещата ще потръгнат и ще се случат. Имаше доверие, когато ме назначиха. Вижте, аз не съм приключил и кой знае какво, дано не се приказва по този начин, като че ли съм постигнал нещо значимо. Аз съм крепко стъпил на земята и имам визия защо става въпрос.”

„ При всички положения чувствам някои неща, като персонален инстинкт. Мненията против мен не са ме обиждали, всеки има право на мнение. Какво значи „ мек”? В никакъв случай не съм мек. Има си правила и футболистите знаят, че могат да си разрешат избрани неща в техните рамки. Излязат ли отвън тях обаче, доста бързо усещат другото мое лице. Трябва играчите да знаят, че има отдалеченост сред треньор и футболисти. Трябва да знаят какво и до каква степен могат, би трябвало да са наясно в какъв тим играят.”

„ Всяка една победа за мен е наслаждение. Да работиш на „ Армията” е отлично. Да, успехите над Левски се броят. Това са моментите, които няма да ги не помни, до момента в който съм жив. Това са страхотни страсти.”

„ При всички случаи има още какво да подобряваме. Възможностите на футболистите го разрешават. Има и във връзка с организацията какво да подобряваме, и в отбрана. Нямам поради единствено бранителите, а играта на целия отбор в защита. Има детайли, които би трябвало да почистваме. Няма по какъв начин внезапно тимът да наподобява по този начин, както ми се желае. Въпрос на време е и на доста работа.”

„ Най-важното при нас е да има неизменност в играта. Ако това се получи, то с това, което демонстрираме в последните срещи, тимът е кандидат за купата. Няма по какъв начин да е другояче. Тук постоянно се преследват най-високите цели – купата и Купата на България, плюс присъединяване в евротурнирите, несъмнено.”

„ Ако си футболист на ЦСКА и нямаш нрав на победител, е тъпо. Въпрос на време е да отпаднеш от тима. Всеки би трябвало да има самочувствие и тимът го демонстрира. Срещу Черно море до последно гонихме успеха и в последна сметка я постигнахме. Не единствено това, че преследвахме до последно гола, само че и с играта не се поддадохме на страстите да изсипваме напразно топката и да разчитаме на разбъркваме. Гонихме си нашия жанр – с трайно притежаване на топката, с пасове в дълбочина зад отбраната и по фланговете.”

„ Не мисля, че има психическа преграда против Лудогорец. В последните 4 мача против тях, откогато аз управлявам тима, във всеки от тях надиграхме тима на Лудогорец, само че малшансът не ни разреши да спечелим някой от тях. Добре е, че в някои срещи надиграхме тотално съперника. Дано в идващите мачове това, което ни липсва дотук, да го получим.”

„ Работил съм и със Станимир Стоилов, бил съм асистент на Люпко Петрович, на Стойчо Стоев и на Любослав Пенев. От всички тях има човек какво да вземе и да се учи. Определено съм „ откраднал” от всеки по нещо. Най-много работих като време със Стоилов. Той е един страховит треньор. Нека запазя за мен това, което съм взел от него.”

„ Всички са хора, някои от тези млади момчета може и да бъркат. Когато се постанова да взимам ограничения в името на тима, ги вземам както би трябвало, не се съмнявайте. Няма да разреша на никой, който и да е той, за сметка на колектива и на гърба на колектива да е добре. Това няма по какъв начин да се получи.”

„ Не ми се желае да има наклонност против ЦСКА. Не желая да разясня съдийството, пробвам се да си виждам моята работа. Има си Съдийска комисия, делегати, дано си гледат работата както би трябвало. Аз се пробвам да бъда потребен на тима.”

„ ЦСКА може да стане първенец, в случай че резервира постоянството в играта. Ако на полусезона надградим тима с 1-2 индивида, в този момент е моментът да станем първенци. Тимът демонстрира една добра игра, уповавам се да продължим по същия начин”, приключи Белчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР