8-годишната Деванши Сангви от Индия можеше да порасне и да

...
8-годишната Деванши Сангви от Индия можеше да порасне и да
Коментари Харесай

Наследница на милиони обикаля от врата на врата и проси милостиня

8-годишната Деванши Сангви от Индия можеше да порасне и да управлява бизнес с диаманти. Дъщерята на супер богат търговец на диаманти обаче в този момент води спартански живот - облечена в груба бяла дреха, ходеща боса и обикаляща от врата на врата, с цел да търси лепта.

Миналата седмица Деванши, по-голямата от двете дъщери на Данеш и Ами Сангви, се е отрекла от света и е станала монахиня. Тя е последвала една от най-старите религии в света (джайнизъм), която е зародила в Индия преди повече от 2500 години, оповестява BBC.

Учените, които учат другите религии по света, изясняват, че броят на хората, които се отказват от материалния свят, нараства с бързи темпове през последните години. Случаите, включващи деца на възрастта на Деванши, обаче са необикновени. Момичето се е отказало от 61 млн. $.

Церемонията по посвещаването ѝ в аскетичния живот е била предходната сряда в град Сурат, Гуджарат. Там Деванши е положила така наречен дикша - клетви за отказване от богатствата на светския живот. Тя е била придружавана от родителите си, които са пристигнали на мястото на събитието ден по-рано.

Преди церемонията момичето е било облечено във фина копринена дреха и е носило на главата си корона с диаманти. След това обаче застанала паралелно до останалите монахини – в бяло сари, боса, с обръсната глава и метла в ръката.

От една седмица Деванши живее в Упашрая - манастир, населяван от джайнистки монаси и монахини.

Ден преди церемонията по нейното отричане от светските богатства, фамилията провело голямо празнично шествие в Сурат. Хиляди са гледали спектакъла - камили, коне, волски каруци, барабанисти и мъже с тюрбани, носещи балдахини, са се разхождали по улиците, а танцьори и актьори са забавлявали тълпите.

Деванши и фамилията ѝ са седели в каляска, теглена от слон, а хората са ги обсипвали с листенца от рози
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР