79-годишната Лалка Георгиева от пловдивското село Слатина е била държана

...
79-годишната Лалка Георгиева от пловдивското село Слатина е била държана
Коментари Харесай

Скандал тресе Пловдив заради случилото се със 79-г Лалка, фелдшера Батакчиев и сестра Ваклева

79-годишната Лалка Георгиева от пловдивското село Слатина е била държана през вчерашния ден в ранния следобяд над час и половина с изгорена уста и рани в нея в Спешно поделение на УМБАЛ „ Свети Георги “ Пловдив, без да бъде прегледана.

В същото време при чакащите имало пациент с инсулт, за който от 4 часа околните молили да бъде прегледан от доктор.

За това алармираха внучката на бабата – Габриела и фелдшерът Георги Батакчиев. Внучката се обадила на медицинския специалист, който познавала, паникьосана, тъй като баба й объркала мощен препарат за разчистване с чай и пила от него.

Препаратът бил „ Тубофло “ и се употребява за разчистване на канали. Това е химически препарат от гранули, на основата на сода каустик и е мощно токсичен. От него е получават мощни изгаряния с необратими последици.

Възрастната жена се объркала, защото видяла гранулите и решила, че е чай. Бабата незабавно била закарана в болничното заведение в Карлово, от там ги пренасочили към УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Тя била закарана от околните си в Спешното с изгаряния по устата и и езика, който се и подул. Устните също.

„ Баба ми беше като след процедура за слагане на ботокс. Не можеше да гълта “, споделя Габриела.

След като отишли в Спешното и чакали над час и половина, а никой не им обърнал внимание, те настояли за такова. Тогава пристигнали охранителите и споделили да не безпокоят лекарите, тъй като имали доста работа. След като внучката още веднъж се обадила на Батакчиев, той ги насочил към токсикологията.

Там обаче още веднъж не обърнали достатъчно внимание на дамата, казали, че ще се оправи по натурален път и я пратили да си върви. На възраженията на Габриела, че баба й не може нито да пие вода, нито да се храни, предложили до момента в който й мине, няма да пие и яде.

От токсикологията споделили още, в случай че и през днешния ден старицата има болки в устата, да я заведат още веднъж. Дали и някакво хапче, никой не обяснил на внучката какво е.

Днес бабата продължава да не може да се храни и да пие вода, само че декларирала пред околните си, че повече в болница няма да иде. Претърпяла била задоволително унижения през вчерашния ден. „ Ако ще се мре, най-малко да е у нас “, промълвила тази заран старицата и отишла на черква да се помоли за живота си.

Медицинският фелдшер Георги Батакчиев съобщи, че ще пусне тъжба за станалото до здравния министър, тъй като когато се обадил на 112 за помощ, безусловно се изгаврили с него и му държали звук.

Батакчиев работи от дълги години в Спешна помощ и е способен. Ненапразно е бил обезпокоен за старата жена.

Когато звъннал на 112 да търси помощ, тъй като същия ден не бил на работа, даже не му дали да изясни случая. На телефона била сестра Ваклева, която му споделила, че е вманиачен да звъни за такива неща. Препоръчала му добре да запомни името й.

„ Аз се усещам потиснат и няма да оставя нещата по този начин. Сестра Ваклева ме заплаши. Това, което се случи с баба Лалка, може да се случи на всеки. Какво е това отношение, ами в случай че дамата беше пила от този препарат, а не просто пробвала, какво щеше да стане “, пита Батакчиев, който към този момент приготвя жалбата до здравния министър.

„ Смятам, че по този метод показвам гражданска позиция, е безапелационен фелдшерът.


Инфо: Блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР