787 души са дарили кръв в Центъра по трансфузионна хематология

...
787 души са дарили кръв в Центъра по трансфузионна хематология
Коментари Харесай

Близо 800 души дариха безвъзмездно кръв във ВМА само за месец

787 души са дарили кръв в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия в границите на месец септември, оповестиха от лечебното заведение.

Това е най-голямата численост донори за подобен интервал от време в близо 30-годишната история на Центъра. 444 от тях са военнослужещи от разнообразни военните формирования в страната, разяснява проф. Румен Попов, началник на Кръвния център на ВМА.

Кампанията „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! “ бе подкрепена от униформените във военните формирования в Белене, Казанлък, Асеновград, Ямбол, Стара Загора, Сливен, Карлово и Пловдив.

Малцина от тях подаряват за пръв път, множеството са наши дългогодишни донори, регистрира проф. Попов и посочи, че помощта на униформените в задачата на Кръвния център да подсигурява нужните количества кръв и кръвни артикули е незаменима.

Той изрече голяма признателност към всички донори: Желаещите да дарят кръв в Кръвния център на ВМА могат да го създадат всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. Всеки от нас може да оказва помощ. Благодарим от сърце за безрезервната поддръжка!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР