77-годишният Коста Янков изчезнал ден преди да бъде открит мъртъвДългогодишен

...
77-годишният Коста Янков изчезнал ден преди да бъде открит мъртъвДългогодишен
Коментари Харесай

Разбра се кой е удушеният на поклонически поход мъж

77-годишният Коста Янков липсващ ден преди да бъде открит мъртъв

Дългогодишен участник в поклоннически походи и маратонец е мъжът, който бе открит през днешния ден мъртъв сред селата Дрен и Горна Диканя. Това е 77-годишният Коста Янков, оповестяват от полицията в Перник, предава Блиц.





По тялото имало следи от принуждение, а съгласно осведомени гибелта е настъпила от удушаване.

Възрастен участник в поклоннически поход е погубен и се търсят причинителите на закононарушението, оповестиха през днешния ден от ОДМВР-Перник.

Полицията е почнала следствие, откакто други участници в похода са съобщили, че Коста Янков е липсващ.

" Не бих могъл да дам повече информация, тъй като тече следствие. Мога да кажа единствено, че го познаваха всички, той беше в действителност доайен на походите, доста почитан. В никакъв случай не е бил конфликтна персона ", разяснява пред БЛИЦ един от уредниците на похода - Паскал Пиперков.

Поклонническият пешеходен поход „ Светият Път ” е почнал на 30 юни и е приключил през днешния ден, без значение от трагичния случай. За първи път той е минал по маршрут оптимално непосредствен до пътя на преместване мощите на Св Йоан Рилски от Велико Търново до Рилския манастир.

Походът се провежда за отбелязване по заслужен метод 550 годишнината от връщане мощите на св. Йоан Рилски в Рилската света обител през 1469 година от монашеска върволица, избрана от събора на Рилския манастир, водена от йеромонах Теофан, йеромонах Варлаам,

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР