76-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна измама

...
76-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна измама
Коментари Харесай

Солидна ало измама в Шумен, баба изгоря с 13 000 лв.

76-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна машинация с над 13 000 лв.. Това оповестиха от ОДМВР - Шумен.

Жената е подведена от чужд да спомага за „ задържане на измамници “. При сполучлива интервенция ѝ била обещана доживотна седмична добавка към пенсията в размер на 50 лв.. Звъннали ѝ първо на домашния телефон и споделили, че щерка ѝ е потърпевша в злополука и трябват пари за лекуване. Тя схванала, че е машинация.

Последвало второ позвъняване. Мъж се показал за служител на реда и помолил да спомага да заловят измамниците. Поискал ѝ номера на мобилния телефон, с цел да управлява и да управлява интервенцията. Забранил ѝ да се обажда на близки, с цел да не се провали акцията. Жената имала малко над 1 500 лв. вкъщи. Казали ѝ да ги постави в торба и да ги остави до гараж пред дома ѝ и незабавно да се прибере. Щели да ѝ звъннат като завърши задържането, с цел да върнат парите. Жената сложила в торба парите и ги оставила на уговореното място.

Звъннали ѝ повторно. Казали, че има още измамници на независимост, и трябват още пари. Питали я дали има. Тя наела кола и отишла до прилежащо село. Взела всички фамилни спестявания. Не се обадила на никого от околните си. След като се прибрала, ѝ се обадили по телефона и я питали дали е подготвена и какъв брой лв. има. След като споделила, че има малко над 11 000 лв., само че се колебае дали да ги остави, измамниците ѝ споделили, че акцията се организира със знанието на кмета. Обещал при сполучлива интервенция жителят, който е съдействал, да получи доживотна надбавка в размер на 50 лв. към пенсията.

Жената повярвала. Оставила парите в торба до гаража и съгласно напътствията на непознатите, които се показват за служители на реда се скрила в банята и зачакала да свърши интервенцията по залавяне на измамниците. По-късно схванала, че е излъгана.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР