76-годишен мъж от Плевен почина, след като беше върнат в

...
76-годишен мъж от Плевен почина, след като беше върнат в
Коментари Харесай

Мъж почина в дома си, след като бе върнат от Спешното със задух

76-годишен мъж от Плевен умря, откакто беше върнат в дома си от Спешна помощ, защото нямало място в университетската болница. Тодор Георгиев е бил закаран със зной и признаци на COVID-19. Случаят е от 19 октомври.

Около 12 октомври Тодор Георгиев за първи път получава признаци. След няколко дни персоналният доктор му предписва антибиотик. Два дни по-късно получава зной, губи усет и подушване, оповестява Нова телевизия.

" Обадихме се на персоналната лекарка, а тя се обади на кола за спешна помощ. Взеха го, одобриха го в Спешна помощ в Плевен. 3 часа чаках пред Спешна помощ. След това ми споделиха, че ще го изпишат ", описа щерка му Ралица Окова.

По думите й, от Спешна помощ са й обяснили, че му е изработен PCR тест и той би трябвало да изчака резултата у дома. Ако е позитивен, щели да го одобряват в болница на идващия ден. От Спешното й обяснили още, че в COVID-отделението въобще нямало места.

Мъжът бил качен на колата за спешна помощ и върнат вкъщи. Пред вратата обаче паднал и умрял.

" Лекарката му правеше сърдечен масаж, само че той си беше отишъл ", споделя Ралица Окова.

Говорителят на болничното заведение в Плевен Момчил Цветков изясни, че пациентите със подозрения за COVID-19, само че без тест се настаняват в триаж, в който се изчаква позитивната проба. Човек, за който няма данни, че е с Коронавирус, не може да бъде настанен, тъй като ще напълним болничното заведение за 1 ден.

" Почива от изострен коронарен случай, който няма общо с лекуването на признаци за Коронавирус. Той получава инфаркт ", съобщи Момчил Цветков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР