75-годишен мъж от село Шуменци е спасен при мащабна издирвателна

...
75-годишен мъж от село Шуменци е спасен при мащабна издирвателна
Коментари Харесай

Мъж е спасен след успешна издирвателна операция на РУ-Тутракан

75-годишен мъж от село Шуменци е избавен при огромна издирвателна интервенция на чиновници от РУ-Тутракан. След оказана здравна помощ индивидът е в положително здраве и към този момент е предаден на околните си.

Сигнал за изчезналия мъж, който е с нарушена връзка, бил получен на тел.112 на 02 февруари към 20:00 часа. Той бил в неопределеност от 15:00 часа същия ден и след безуспешно търсене околните му се обърнали към полицията.

Издирвателната акция била проведена неотложно и ръководена персонално от началника на ръководството основен контрольор Даниел Костадинов. В нея се присъединили част от дежурните екипи, мобилизирани били и свободни от дежурство чиновници от оперативните и охранителните структури на ръководството.

За издирването на възрастния мъж били образувани 6 екипа, помощ оказали ловци и локални земеделци. В продължение на няколко часа при минусови температури били обходени обширни територии в периметър към 5 км в землището на селото, претърсени били и голям брой необитаеми къщи. Излезлият мощен вятър, непрогледната мрачевина и пресеченият терен наложили към 01:00 часа издирването да бъде прекъснато.

С възобновяването на избавителните дейности рано сутринта на идващия ден се стигнало до сполучливата развръзка. Около обяд в горски масив, отстоящ на към 3 км от селото, индивидът бил открит - в безпомощно положение, без обувки, с охлузвания по тялото, със признаци на хипотермия, само че жив. Той получил незабавна здравна помощ от извиканата на мястото кола за спешна помощ. След решаващата интервенция и навременните дейности на полицейски чиновници и доброволци все още животът му е отвън заплаха.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР