740 000 души се очаква да бъдат обхванати от мерките

...
740 000 души се очаква да бъдат обхванати от мерките
Коментари Харесай

МТСП: 3,8 млрд. лв. бюджет по програмата Развитие на човешките ресурси

740 000 души се чака да бъдат обхванати от ограниченията на програмата „ Развитие на човешките запаси ” (ПРЧР) 2021 - 2027 година, която бе утвърдена на 1 август. Бюджетът е малко над 3,8 милиарда лв..

Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров по време на конференция по отношение на целите на програмата.

„ Първият приоритет е обвързван с насърчаването на заетостта и развиването на уменията, като са избрани 42% от средствата на програмата. За втория приоритет – обществено включване, е очакван 37% от бюджета на програмата. Специален приоритет е насърчаването на младежката претовареност с 19% от бюджета, обсег ще има и с младежите, които не са включени в обучение, образование и претовареност, като за тях ще има специфични ограничения. Петият приоритет е ориентиран към социалност и нововъведения “, разгласи Лазаров.

Той добави, че министерството ще се опита към 2030 година 25,4% от популацията на възраст 25-64 година да бъде включено в ограничения за образование през предходните 12 месеца, като специфичен акцент ще бъде и понижаване на каузи на обществено бедните хора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР