74-годишният Симеон Стоев, който на 26 юли в парк Лаута

...
74-годишният Симеон Стоев, който на 26 юли в парк Лаута
Коментари Харесай

Бай Симо, който сви пищова на бизнесмена Данаил Божилов с шокираща версия за самоубийството му

74-годишният Симеон Стоев, който на 26 юли в парк „ Лаута ” в Пловдив взе револвера на самоубилия се предприемач Данаил Божилов с прякор Мечката, се съмнява в формалната версия на проверяващите. Бай Симо е към този момент в дома си в пловдивския регион „ Тракия ”, където би трябвало да изтърпява наложената му от съда мярка „ домакински арест ”. Според него самоубийците не гледат оръжието, до момента в който го насочват към себе си.  „ Аз съм някогашен боен, боравил съм с оръжия. Никой самоубиец не гледа револвера си, когато се прострелва. А го насочва в главата или в устата. Не знам за какво го е направил. Говорят се всякакви работи. Едни викат за пари, други за някакви любовни истории. Не знам, отиде си човекът”, подвига плещи възрастният човек.

На 26 юли сутринта бай Симо разхождал двете си кучета в парк „ Лаута”, когато към 9,30 часа сутринта на 26 юли чул изстрел от прилежащата алея в парка. Догото на самоубиеца лаело непрестанно и един от хората в парка му оставил вода. Дядото пипнал по врата Мечката, само че не доловил пулс. Видял револвера, който бил на към 50-60 см от натрупа. Навел се и го прибрал в задния си джоб, споделя от коридора пред асансьора до жилището си възрастният човек.

„ Божилов беше прострян на земята по тил. Интересно, че никаква кръв не забелязахме. Беше с връхна дреха. Дойдоха доктор и служители на реда. Вдигнаха блузата и видяха дупка от патрон. Аз стоях там, взех револвера и го скрих в джоба, с цел да не го намерят наркомани и да се избият. Там и свърталище”, се оправдава той. За другото си нелегално оръжие пък изяснява, че е остарял негоден немски револвер, който разкрил преди към 8 години в някаква равнища. Оръжието било поставено в плик и бай Симо го взел. За цигарите на мъртвеца възрастният човек отхвърля да ги е взимал. „ Не съм ги взимал, аз не пуша”, споделя той, представен от " Монитор ".

Според проверяващите някогашният граничар страда от вещомания – прибира в дома си всичко, което му хареса. На 4 август той бе пуснат от районния съд в Пловдив под „ домакински арест”, поради влошеното си здравословно положение – три стента на сърцето, алцхаймер и паркинсон. Мястото пък на самоубийството в парк „ Лаута” продължава да бъде оградено с жълта полицейска лента. Хора, които постоянно разхождат кучетата си там, разясняват, че случилото се е „ огромен филм”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР