73-годишна жена от Лъки трогна Александровска болница като дари пенсията

...
73-годишна жена от Лъки трогна Александровска болница като дари пенсията
Коментари Харесай

Баба Дафина с мил жест към Александровска

73-годишна жена от Лъки трогна Александровска болница като подари пенсията си на лечебното заведение, с цел да подкрепи в битката против ковид. От болничното заведение, разчувствани от жеста, дадоха обещание да намерят метод да върнат парите на дамата.

„ С огромно предпочитание от сърце, от душа – като подаяние ги дадох “, споделя Дафина Каракушева пред бТВ. Жената още на 7 април желае да подари пенсията си, само че не открива банкова сметка. Ден по-късно пенсионерката превежда 217 лева на столичната амбулатория.

„ Много време го бях намисилила това нещо. Попитах дядото - той ми позволи. Малко ми беше. Ако имах повече, повече щях да дам. Но какво да правиш... “, признава Дафина. А брачният партньор ѝ Иван споделя, че е удовлетворен от стореното.

Дафина е с 36-годишен трудов стаж. Грижи се за болния си брачен партньор и разчита на картофи и боб, отгледани от нея в градинката пред къщата ѝ. Дава пенсията си, с цел да е от изгода на хората и лекарите. От Александровска болница благодариха за дарението, само че обявиха, че ще го върнат на дамата.

„ Когато разбрахме за това подаяние доста се развънлувахме, защото дребните жестове, които са направени от сърце, тези жестове са направени без никакво очакване за възвръщаемост и някаква реклама “, разяснява шефът на Александровска проф. Костадин Ангелов. Александровска болница събра над милион лв. от дарения единствено за 5 дни в края на март.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР