72-та годишна среща на Общото събрание на ООН ще бъде

...
72-та годишна среща на Общото събрание на ООН ще бъде
Коментари Харесай

72-та сесия на ООН: Тест за новите световни лидери

72-та годишна среща на Общото заседание на Организация на обединените нации ще бъде първи тест за доста от международните водачи. Сред тях президентите на Съединени американски щати и Франция.

Като съществени тематики се обрисуват напрежението към Северна Корея, Сирия, бежанската рецесия и иранската нуклеарна стратегия.

В навечерието на срещата генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се разгласи против провеждането на референдум за самостоятелност на кюрдския самостоятелен район в Ирак.

Държавният секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън пък беседва с съветския външен министър Сергей Лавров. Двамата са се договорили да се заобикалят конфликтни обстановки при провеждането на военни интервенции в Сирия. Друг акцент на разговорa е било осъществяването на Минските съглашения по рецесията с Украйна.

Тилърсън беседва и с ръководителя на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди. Очаква се Съединените щати да изискат намаляването на вноската си, която възлиза на милиард и 500 милиона $.

„ Помощта на Съединените щати е изключителна значима, с цел да подпомогнем бежанците от целия свят и да намерим решение за проблемите им”, разяснява Гранди. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР