72-годишният треньор-ветеран Дик Адвокаат поема поста в отбора на Фейенорд,

...
72-годишният треньор-ветеран Дик Адвокаат поема поста в отбора на Фейенорд,
Коментари Харесай

Ветеранът Дик Адвокаат пое Фейенорд на мястото на Яп Стам

72-годишният треньор-ветеран Дик Адвокаат поема поста в тима на Фейенорд, като подписва контракт до края на сезона. Адвокаат заменя подалия оставка Яп Стам, като по този метод удостоверява непокътнатата си марка, че поема тимове в сложна обстановка, с цел да ги изправи на крайници, настояват холандските медии. Фейенорд също разгласи публично смяната на треньорския пост.

Самият Адвокаат също съобщи, че с интерес се връща на терена и разгласи, че заради треньорската си ангажираност повече няма да влиза в ролята на ефирен коментатор и анализатор на Шампионската лига. Той има и три интервала отпред на националния тим на Холандия, като последният продърлжи шест месеца и приключи през 2017-а година, когато Роналд Куман беше назначен.

През 2017/2018 година опитният експерт не съумя да избави другия ротердамски клуб- Спарта, от изпадане. Но по-късно беше извикан от Утрехт и им оказа помощ да вземат място в шампионата Лига Европа. Помощници на Дик Адвокаат ще бъдат Кор Пот и Джон де Волф, а дружно със Стам си потеглят и хората от щаба му: Жан-Пол ван Гастел, Рой Макаай и Дени Ландзаат. Фейенорд е на 12-о място в класирането с 14 точки, реализирани от 3 победи и 5 равенства в 11 мача.

''Спешната обстановка, в която се намираме, изисква незабавни ограничения. Няма по-добър вид от треньор, който познава всички и всичко в холандския футбол. Благодарим на досегашните треньори, само че се нуждаехме от шокова терапия, съобщи спортният шеф на клуба Сяк Трост. Дик Адвокаат има сериозен опит освен в Холандия, само че и в Европа, където е бил отпред на Борусия (Мьонхенгладбах), Глазгоу Рейнджърс, Зенит (Санкт Петербург), Фенербахче.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР