72-годишният шофьор, блъснал и убил 2-годишно дете в Анево, е

...
72-годишният шофьор, блъснал и убил 2-годишно дете в Анево, е
Коментари Харесай

72-годишният шофьор, причинил трагедията в Анево, е бил под въздействието на марихуана

72-годишният водач, блъснал и умъртвил 2-годишно дете в Анево, е бил под въздействието на марихуана. Това е отчел пробата за опиати, който му е изработен след случая.

Днес Данчо Денчев застана пред магистратите и би трябвало да бъде решено дали да остане за непрекъснато в ареста. Както TrafficNews.bg заяви, случаят стана на 13 април на основен път в селото. Автомобилът е блъснал 2-годишно дете и неговата 53-годишна баба, като момиченцето е умряло намясто, а дамата е в болница.

Според прокурора по делото съществува заплаха Денчев да се укрие, тъй като с изключение на в България живее в Чехия при децата си и множеството време прекарва там. Дори в деня на случая колата му е била цялостна с багаж и му е предстояло пътешестване.

„ Той не е съобразил разпоредбите за придвижване, а пробата за опиати е отчел марихуана, само че занапред следва правене на експертизи “, съобщи още прокурорът.

Той планува за такова закононарушение от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Защитникът на Денчев юрист Мерданов изиска да се остави без почитание настояването на държавното обвиняване заради повода, че той е на 72 години и няма какво закононарушение да направи или пък да се укрие.

Според Мерданов дамата е пресичала на място без видимост и ненадейно е изскочила на пътя, а Денчев се е опитал да помогне след случая.

Относно марихуаната юристът сподели, че неговият клиент в никакъв случай не е употребявал марихуана и е допустимо да се е съдържал лековит канабис в медикаментите, които е приемал за сърце, високо кръвно и разреждане на кръвта.

Дали това е по този начин ще стане ясно след излизането на резултатите от кръвната проба, която мъжът е дал.

“Съжалявам за всичко, което се случи, не мога да върна нещата обратно. Желая да си отида в нас, няма значение в Чехия или България. Когато ме повикат за дело или разпит незабавно ще се явявам”, съобщи Денчев.

Предстои съдът да вземе решение дали да остави Денчев в ареста.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР