72-годишният бивш моряк Сотир Иванов, по прякор Брадъра, е участвал

...
72-годишният бивш моряк Сотир Иванов, по прякор Брадъра, е участвал
Коментари Харесай

Сотир, строил сцената за концерта на Тина Търнър в Бургас: Изумителна жена, изумителна певица

72-годишният някогашен моряк Сотир Иванов, по прякор Брадъра, е взел участие в градежа на сцената за концерта на роклегендата Тина Търнър в Бургас през далечната 1981 година.

" Правихме подиума – сцената, на която тя играе и пее. Хамалска работа, обща работа. Слагахме подиума начело, балатума от горната страна, идваше мениджърът ѝ, с цел да ревизира по какъв начин стоят нещата. Два концерта мисля, че направи. Един от 18:00 ч. до 20:00 ч., другият от 21:00 ч. до 23:00 ч. Но това са 4 часа игра. Тя бе изумителна жена, изумителна певица ", спомня си Сотир.

Тогава на 30 години, сред пътуванията с транспортен съд, мъжът решил да проработи спомагателни пари, като стане част от бригадата на тогавашната държавна компания " Културен отдих и декорация ".

" Пълна беше залата " Бойчо Брънзов ". Тогава се споделяше " Изгрев " и беше единствената в Бургас. Над 1000 индивида събираше. Беше цялостна до горе и на двата концерта. Чакахме да свърши вторият, с цел да развалим сцената. Започнахме към среднощ, тъй като след няколко дни имаше баскетболен мач. Тя е спортна зала ", споделя още за Българска национална телевизия Сотир Иванов.

Морякът останал най-впечатлен от музиката на Тина Търнър.

" По това време такава музика нямаше. Взимахме я от радиото или от магнетофони, каквото успявахме да запишем. Беше прелестно, тъй като за първи път я видяхме онлайн. Тя към този момент си беше доста известна. С неспокойствие чакахме концерта. Истинско вдъхновение беше по тези времена да идват такива артисти от този сан. Тя стоеше на 3-4 метра от мен. Ние бяхме скътани в страни, в случай че стане нещо по сцената да се направи. Минаваше около нас, преобличаше се до нас. Хвърляха се чорапогащници, пешкири, когато имаше антракт, с цел да излезе по-късно с ново облекло на сцената ", спомня си Сотир.

" Много ми е тъжно, че е напуснала този свят към този момент. Тъжно ми е, тъй като не беше единствено доста добра певица, само че и доста чаровна жена. Който обича нейната музика, не може да не му е тъжно. От срещата с нея по-добър спомен няма ", сподели още някогашния моряк.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР