71 от всичките 89 регистрирани случая на хепатит А в

...
71 от всичките 89 регистрирани случая на хепатит А в
Коментари Харесай

71 деца в ромската махала в Раковски заразени с хепатит А

71 от всичките 89 регистрирани случая на хепатит А в ромската махала на град Раковски са при деца на възраст от 1 до 14 години, оповестиха от РЗИ (Регионална здравна инспекция) – Пловдив. 20 са инфектираните са деца от 1 до 4 години, 43 – на възраст от 5 до 9 години, 8 – от 10 до 14 години.

Останалите 18 от общо 89 инфектирани с хепатит А роми са на възраст от 20 до 59 години. От РЗИ-Пловдив оповестиха още, че 43 от случаите са открити в детски учелни заведения – 34 от тях са в Основно учебно заведение „ Христо Смирненски “, 2 – в ОУ „ Христо Ботев “, в детска градина с яслена група „ Иглика ” – 6 случая, и ДГ „ Щастливо детство “ – 1 случай. 46 от инфектираните с жълтеница са от женски пол, а 46 – от мъжки.

Първите случаи на хепатит А в Раковски са регистрирани на 16 август, прецизираха от Регионалната здравна ревизия.

Всеки приет в болница пациент в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив с диагноза „ вирусен хепатит “ се изследва навреме от чиновниците на Регионалната здравна ревизия. Незабавно се уведомяват общопрактикуващите лекари и проведените колективи – детски градини и учебни заведения, за интензивно наблюдаване и проучване на контактните с носителя на болестта.

Служители на отдел „ Противоепидемичен надзор “ правят многократни инспекции в учебните заведения и детските градини в Раковски, като в същото време се оказва методична помощ за осъществяване на прелюдия антисептичен режим.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР