71-годишен дядо нападна посред бял ден посолството на Швейцария у

...
71-годишен дядо нападна посред бял ден посолството на Швейцария у
Коментари Харесай

Опълченеца щурмува посолството на Швейцария

71-годишен дядо атакува измежду бял ден посолството на Швейцария у нас със знаме, като за секунди си сътвори прякора Опълченеца. Флагът е зелен, има щампован орел и надпис „ Истина и правораздаване ”. В петък Янко Янков атакувал дипломатическата постройка на „ Шипка”с дръжката на флага. Преди да се усети защитата и да пристигна полиция, нападателният пенсионер съумял да счупи един от прозорците. Минути по-късно бил арестуван от униформени на 5-о РПУ, описаха очевидци.

Мъжът не е регистриран в психодиспансера и се води душевен здрав, демонстрира инспекцията в полицията. На въпрос обаче за какво е желал да щурмува посолството, той отвърнал сбито „ Това не е ваша работа. Просто така”, написа „ Телеграф”.

Предполага се, че е избрал дипломатическото посланичество на Швейцария просто тъй като е било първото, попаднало пред очите му. Старецът не е бил пийнал по време на случая.

Още по-голям куриоз се разиграл при опита на служителите на реда да лишават знамето на Янков. Той неистово почнал да го дърпа. Накрая изпаднал съвсем в нервност и извикал „ Знаме без пердах не се дава”. Въпреки митинга му бил вкаран в ареста. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР