7000 евро била мизата, ако те изберат за мобилизация, да

...
7000 евро била мизата, ако те изберат за мобилизация, да
Коментари Харесай

Унгарски вестник тръби: Отвличат млади украинци от улиците и ги пращат на фронта

7000 евро била мизата, в случай че те изберат за готовност, да отървеш кожата

Унгарски вестник оповестява, че от година и половина всеобща процедура в Украйна е млади мъже да бъдат безусловно отвличани от униформени, с цел да бъдат изпращани на фронта.

Практиката, която погазва човешките права на жертвите, се е затвърдила и от няколко дни въпросната медия разгласява потресаващи фрагменти от последните седмици, в които се вижда по какъв начин момчета от улицата са вкарвани принудително в коли от военни.

За страдание това се случва, защото няма необикновен избор, в случай че Киев желае войната да продължи. На фронта редиците на ВСУ са оредяли и тук-там безусловно няма кой да размени убитите и ранени бойци. 



С население от към 37 млн. индивида и спор, който продължава 18-и месец, мъчно се намират подготвени бойци, които да излязат в пердах и по тази причина се търсят хора в дееспособна възраст, които да бъдат обучавани и пращани на фронта. Доколко обаче с няколкоседмична или няколкомесечна подготовка и без опит в действителни бойни дейности те могат да бъдат повече от пушечно месо, остава мистерия.



„ Магяр Немзет “ оповестява още, че поради сходни фрагменти доста млади мъже в Украйна избират въобще да не излизат от вкъщи си. Създадени са групи в Телеграм и Вайбър, които в действително време наблюдават къде минават патрулите на украинската войска, с цел да могат да бъдат избегнати. Междувременно от ВСУ са почнали да провеждат инцидентни инспекции на хора в някои от по-отдалечените градове в опит да заловен неподготвени тези, които не жеалят да бъдат мобилизирани.



Всичко това основава условия за корупция. Не е загадка, че точно военните центрове за готовност в последните месеци са център на такива действия. Знае се, че, с цел да избегне готовност, евентуалният боец би трябвало да заплати приблизително 7000 евро на офицера в центъра. Така да вземем за пример, неотдавна един боен пълководец в Одеса – единствено в последната година, купувайки си първокласно имение на испанския бряг, както и няколко автомобила, всеки от които на стойност над 100 000 евро.

Въпросният случай бе толкоз поразителен и уронващ престижа на Киев, че се наложи самият Зеленски да разгласи, че „ сходни фигури нямат място в армията “. Президентът даде обещание, че всички сходни центрове ще бъдат тествани.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР