700 000 лева са предвидени в бюджета на Пловдив за

...
700 000 лева са предвидени в бюджета на Пловдив за
Коментари Харесай

Костадин Димитров за новата Математическа гимназия: Няма да е стандартно училище

700 000 лв. са планувани в бюджета на Пловдив за новата постройка на Математическата гимназия. Сумата е планувана за разработване на план за образователното заведение, стана ясно по време на общественото разискване на проекто бюджета на града.
„ Не се приказва за конкурс и имам чувство, че ще е на инженеринг “ – означи Ивайло Спасов и попита дали в средствата по програмата на МОН е планувано да се организира конкурс.
Кметът Костадин Димитров и заместникът му Владимир Темелков изрично подчертаха, че за новата постройка ще бъде разгласен конкурс и ще се избере най-хубавият план.
„ Няма да е общоприетоо учебно заведение, ще се съобразим с действителността, само че няма да е и огромно, както беше планувано в остарелия план с общежитие и зала “ – означи Димитров.
Темелков посочи, че е направено положително техническо задание, в което се залага развиването на гимназията. Техническото задание е за осъществяване на 3 стадия. Само първият стадий е остойностен на 18 милиона лв., а по програмата на МОН се отпускат 7,5 милиона лева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР