Мъжкият национален отбор на България по кърлинг в състав Рето

...
Мъжкият национален отбор на България по кърлинг в състав Рето
Коментари Харесай

Шапки долу! За първи път в историята – златни медали за България в кърлинга

Мъжкият народен тим на България по кърлинг в състав Рето Зайлер, Божидар Момерин, Сранимир Петров, Тихомир Тодоров и треньор Николай Рунтов, завоюва всички девет мача и справедливо сграбчи златото на Европейското състезание в група „ С “, което се организира в Дъмфриз, Шотландия родината на този спорт.
Така родните национали си осигуриха място в елитната група на остарелият континент.
„ Момчетата са доста горди от постигнатия резултат и обстоятелството, че за първи път прозвуча химнът на България на европейски шампионат. А българският трикольор бе развят най-високо в най-големия кърлинг център в Шотландия “, описа треньорът Николай Рунтов, предава 24 часа.
Поради липса на държавно финансиране и спонсори, българските момчета са принудени сами да обезпечат оборудването си и да финансират всяко присъединяване на тима, който съставлява България на европейски шампионати и интернационалните надпревари. Поради липса на подобаващи условия за развиването на вискоки спортни достижения в България, тимът е заставен да пътува, с цел да се приготвя в най-близките зали в Европа, които са в Будапеща и Братислава, още веднъж с персонални средства.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР