70 момчета и момичета - най-добрите гребци на САЩ на

...
70 момчета и момичета - най-добрите гребци на САЩ на
Коментари Харесай

Гребците на САЩ пристигнаха в Пловдив за Световното първенство

70 момчета и девойки - най-хубавите гребци на Съединени американски щати на възраст до 18 години, дойдоха в Пловдив и започнаха да упражняват преди Световното състезание за юноши и девойки.

" Нашите лодки са създадени в Канада и дойдоха с транспортен съд до България ", сподели Никълас Хейли, един от мениджърите на тима. Той води за четвърти път американските тимове в Пловдив на най-големите надпревари в света по гребане.

На актуалното международно състезание Съединени американски щати ще вземат участие със 7 лодки при юношите и с още толкоз - при девойките. Има и аварийни състезатели, които са подготвени при потребност да се включат в конкуренцията.

Националният отборна Съединени американски щати е бил на двумесечна подготовка за Световното състезание по гребане за юноши и девойки, което ще се организира в Пловдив от 11 до 15 август. Подборът на състезателите направиха нашите треньори, които следят всички гребни центрове в страната, сподели Никълас Хейли. " Нямаме наложителен норматив, който състезателите да покрият, с цел да се включат в тима. Но ориентировъчно състезателите ни на скиф /лодка единствено с един гребец/ реализират при момчетата приблизително 6 минути и 20 секунди на двукилометровата отдалеченост, а девойките - 7 минути и 20 секунди. Нямаме информация за това в каква форма са гребците от конкурентните тимове. Затова задачите тук на Световното състезание на всички гребци от американския тим са да реализират най-хубавите резултати, които са давали до момента. И даже да ги подобрят - изискванията на канала в Пловдив са подобаващи за високи резултати. " - заключи Никълас Хейли. Първите усещания на състезателите от Съединени американски щати е, че до момента не са гребали на толкоз добър канал като този в Пловдив, по тази причина са доста въодушевени.

Мениджърът на американския тим смята, че неговите състезатели имат три съществени преимущества за надпреварите от Световното състезание по гребане за младежи и девойки. Първото е - големият труд, който са положили в подготовката си. Второто е, че ще опитат да подобрят своите умения тук на надпреварите. Третото качество е екипната работа - гребният спорт е научил състезатели от американския тим да работят в екип и да се поддържат.
Младите американски гребци не са взели участие от 2 години в интернационалните надпревари, тъй като не е имало такива. Така че нямат опит, само че това важи и за всички останали тимове. " Сега възприятието, че сме още веднъж дружно на огромно съревнование с връстници от целия свят - международно състезание - ни прави щастливи. Нетърпеливи сме да премерим сили в международния гребен хайлайф ", добави Никълас Хейли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР