70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца

...
70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца
Коментари Харесай

Пациент с COVID-19 получи сметка от 1,2 млн. долара за 62 дни престой в болница

70-годишен американец, инфектиран с ковид и приет в болница за два месеца в болница в Сиатъл, бе сюрпризиран да получи фактура от 181 страници на обща стойност над милион $. Историята, споделя френският „ Фигаро “, базирайки се на обява в „ Сиатъл Таймс “.

Майкъл Флор бил признат на 4-ти март в Шведския медицински център Исаква в Сиатъл. Той остава там 62 дни и е толкоз покрай гибелта една вечер, че сестрите му придържали телефона, с цел да се сбогува със брачната половинка си и двете им деца. Той обаче се възвръща и е изписан от болничното заведение на 5-и май под аплодисментите и възгласите на медицинския личен състав.

Сърцето му обаче „ съвсем спря за повторно “, когато получи дълга сметка от 181 страници и обща сума от 1 222 501,04 $, написа ежедневникът, представен от БГНЕС.

Фактурата разказва в детайли грижите, които са били полагани за лекуването му, както и цената им: 9736 $ дневно за стаята в реанимация, близо 409 000 $ за превръщането й в стерилна стая за 42 дни заради заразността от ковид, 82 000 $ за потребление на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 $ за грижата „ финален късмет “, когато положението му с заплаха за живота е заело лекарите в продължение на два дни.

„ Хвърлили са всичко, с цел да ме спасят “, изяснява Флор. Общо са разказани близо 3000 позиции или към 50 дневно. Сега Флор разчита на съгласие сред болничното заведение и застрахователите. Конгресът отпусна 100 милиарда $ за лечебните заведения, които се борят със болестта. Според застрахователи обаче всичко може да коства и 500 милиарда.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР