70 000 души работят в оръжейния сектор и той предпочита

...
70 000 души работят в оръжейния сектор и той предпочита
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Оръжейният сектор предпочита тишината, 70 000 души работят там

70 000 души работят в оръжейния бранш и той избира тишината. Затова би трябвало да му осигурим успокоение и регулираност. Това сподели по време на парламентарния надзор министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. Той беше запитан от Корнелия Нинова по отношение на политиката на Министерството на стопанската система и промишлеността по експорт, импорт и трансфер на оръжия и произведения и технологии с двойна приложимост.

" Затова и организираме съвещание на Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване на всеки 20 дни, тъй като тя издава позволение освен за експорт, само че и за импорт на доста материали ", сподели министърът.

Нинова още веднъж съобщи, че по време на предходния кабинет, в който тя беше министър на стопанската система, оръжия за Украйна не са изнасяни.

От 2 август до 24 октомври са дадени позволения за експорт на оръжие и муниции за общо 1 395 862 000 евро за 50 страни. Сред тях са Австрия, Германия, Съединени американски щати, Ирак, Индия, Полша, Хърватия, Азербайджан и други, осведоми Стоянов.

От 2 август до 1 ноември Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване е имала четири съвещания.  На съвещание на комисията на 12 август са издадени позволения за 255 заявки за експорт на оръжие за обща стойност 852 283 860 евро, сподели министърът. 

" По време на работа на предходното постоянно държавно управление за Полша са издадени позволения за над 1,042 милиарда евро на специфична продукция. От 2 август до 24 октомври за Полша за позволени покупко-продажби на стойност 568 млн. евро като част от покупко-продажбите са от предходното държавно управление ", изясни още Никола Стоянов. 

По време на работа на предходното постоянно държавно управление е позволен експорт за Румъния на стойност 250 млн. евро на специфична продукция, а по време на служебното държавно управление - за 127 млн. евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР