7 проекта и лидери от България са сред финалистите в

...
7 проекта и лидери от България са сред финалистите в
Коментари Харесай

7 проекта и лидери от България са сред финалистите в изданието на New Europe 100

7 плана и водачи от България са измежду финалистите в таз годишното издание на New Europe 100. Финалистите бяха оповестени за първи път на публично събитие в София.

Сто от най-иновативните персони и екипи, които са се присъединили в мрежата тази година, бяха оповестени в София през вчерашния ден (23 ноември). Паралелни събития бяха проведени от районните иноватори в мрежата на New Europe 100 в Полша, Чехия, Словакия и Унгария.

Сред финалистите тази година означаваме 7 плана и водачи от България, които съставляват много разнообразни браншове. Това са Цани Събев, Любомир Янчев, Благовест Димитров – съоснователи на MClimat, система за икономисване на енергия и ръководство на дома. Александър Найденов, основател на PaperHive, онлайн хъб за споделено работно пространство, в услуга на откриватели, които желаят да споделят ресурсите до момента в който четат комплицирани текстове. Роси Митова – създател на Farmhopping, платформа за търговия, свързваща производител с краен клиент.

1. Димитър Димитров, Tickey

2. Анита Класанова, Roobar

3. Цани Събев, Любомир Янчев, Благовест Димитров, MClimate

4. Йоана Колева, Ива Цолова, Антон Гаврилов, Jamba

5. Роси Митова, Farmhopping

6. Александър Найденов, PaperHive

7. Невен Боянов, DIVA CARE

Сред участниците от други страни има иноватори, които основават електронни галерии с архиви, опълчват се на изхвърлянето на храна, преоткриват класическото изкуство и описват истории благодарение на новите технологии.

Според уредниците екипните планове са знак, че бъдещето и триумфа на нововъведенията зависи от качеството и дейното присъединяване в мрежата за съдействие – просперитетът зависи от умеенето за взаимоотношение с други хора. Целта на New Europe 100 е да построи мрежа от иноватори в Централна и Източна Европа, която да обезпечава взаимопомощ, а от там и развиване на концепциите.

Редактор: Румен Скрински
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР