7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се пошегува,

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се пошегува,
Коментари Харесай

Хамилтън отново засвидетелства силната си симпатия към Бразилия

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън се пошегува, че “чака бразилския си паспорт” и по този начин подсети за самодейността на бразилския народен представител Андре Фигуейредо, който преди време предложи британецът да получи бразилско поданство.

Хамилтън постоянно е обяснявал, че има мощна връзка с Бразилия, негов кумир е бил именитият бразилски водач Айртон Сена, а Люис завоюва първата си международна купа през 2008 тъкмо в Бразилия. Години по-късно локалните почитатели му простиха за провалянето на Фелипе Маса и през 2021, след едно от най-силните си надпревари в кариерата, Люис се качи на подиума в Сао Пауло с бразилския байрак.

Между надпреварите в Австралия и Италия Хамилтън беше на посещаване в Бразилия и разяснява концепцията за това да получи бразилско поданство, която в това време се разви. Сега тя е част от предизборната акция за президент, като на нея залага претендентът Чиро Гомес.

Първоначалната концепция на Фигуейредо е Хамилтън да получи почетно поданство поради заслугите му към Бразилия.

“Искам да извозвам повече време в Бразилия - съобщи водачът на Мерцедес. - Тук е прелестно. Бил съм единствено в Рио де Жанейро и Сао Пауло, само че желая да се върна за Коледа, Нова година или някой различен празник.”

Хамилтън е другар с футболиста Неймар, както и с трикратния международен първенец по сърф - Габриел Медина.

“Неймар и Габриел ме канят всяка година, само че до момента не съм имал късмет да дойда. Чакам си бразилския паспорт”, пошегува се Люис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР