7 хореографи и 20 танцьори участват във второто издание на

...
7 хореографи и 20 танцьори участват във второто издание на
Коментари Харесай

Mладите хореографи от творческа лаборатория ХЕЛИОС 2023 представят експериментални творби


7 хореографи и 20 танцьори вземат участие във второто издание на Хореографската Експериментална Лаборатория и Иновативна Образователна Сцена. От 12 до 23 юни те творят дружно с ръководителя на плана Владимир Ангелов. Всекидневните занимания съдържат лекции по доктрина на хореографията, хореографска лаборатория с импровизации, изпробване и комбинация на танца, малко показване на генерирания движенчески материал и полемики за рационализиране на изразните средства.

Снимка: Марина Евгениева

Участниците във втория випуск на ХЕЛИОС бяха избрани от тричленно жури, в което вземат участие Владимир Ангелов - хореограф, работил с балетни трупи по целия свят, основен шеф на първата в света Международната организация и професионална мрежа за хореографи, основана във Вашингтон - Dance ICONS, Inc.; Лора Николова - специалист в областта на културата, с обучение по типичен балет и Коста Каракашян - режисьор и хореограф, артистичен шеф на " Karakashyan & Artists ", който бе част от първото издание на " Хелиос ".

Снимка: Марина Евгениева

ХЕЛИОС се провежда от Столичната община в партньорство с Асоциацията за развиване на София, Регионалния център за модерни изкуства " Топлоцентрала " и Международната организация и професионална мрежа за хореографи - Вашингтон. Проектът е субсидиран от Столична община посредством " Лятна академия за мениджмънт в културата " на Асоциация за развиване на София и с финансова поддръжка от Министерството на културата.

Снимка: Марина Евгениева
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР