7 години след атентата в Брюксел – доживотен затвор получиха

...
7 години след атентата в Брюксел – доживотен затвор получиха
Коментари Харесай

7 години след атентата в Брюксел: 8 от обвиняемите получиха доживотен затвор

7 години след атентата в Брюксел – пожизнен затвор получиха 8 от обвинените за нападението. Тогава починаха 32-ма души, а над 300 бяха ранени. Под прицела на атентаторите бяха летището в Брюксел и метростанция Моленбек.

Сред наказаните са и Салах Абдеслам и Мохамед Абрини – част от терористите, виновни за атентата в Париж от ноември 2015 година Двамата получиха доживотни присъди за убийства, осъществени по терористични подбуди.

Абрини е признал обстоятелствата, до момента в който Абдеслам по време на атентатите е бил към този момент в пандиза поради офанзивите в Париж и в хода на делото отхвърли да признае обстоятелствата, станали в Брюксел.

По делото общо осем подсъдими бяха приети за отговорни за ликвидиране или опит за ликвидиране, показва Ройтерс. По-рано през днешния ден организация Белга заяви, че размерът на наказванията на подсъдимите ще бъде разгласен при започване на септември.

Българска телеграфна агенция напомня, че подсъдимите по делото бяха общо 10, като от тях 6 към този момент имат дълги присъди за атентатите в Париж от 2015 година, в които бяха убити 130 души.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР