7 декара нова гора от зимен дъб залесиха служители на

...
7 декара нова гора от зимен дъб залесиха служители на
Коментари Харесай

Още 4 500 дръвчета засади „Овергаз“


7 декара нова гора от зимен дъб залесиха чиновници на „ Овергаз “, специалисти лесовъди от Държавно ловно стопанство " Витошко-Студена " и възпитаници от „ Българско школо “. Акцията се организира в границите на плана на компанията „ Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца “*. С новата самодейност общата повърхност на залесените от „ Овергаз “ гори доближи 477 декара.

Участниците засадиха общо 4 500 дръвчета в местността на село Кладница. Фиданките бяха залесени на повърхност с изсечени дървета, унищожени от върхов корояд. Насекомният пакостник предизвиква изсушаване на буковата гора и води до бързото й загиване. С 21-та залесителна акция на „ Овергаз “ дърветата, за които компанията се грижи, доближиха 175 000. Те гълтам повече от 1 326 тона въглероден диоксид годишно.

Експертите от ловното стопанство " Витошко-Студена " демонстрираха на учениците от „ Българско школо “ по какъв начин вярно да засаждат фиданките, с цел да стартират да порастват. Децата научиха, че зимният дъб пораства постепенно, само че е дълговечен, живее до 500 години и може да стане висок до 30 метра.

*„ Овергаз “ е първата компания в страната, която възстановя българските гори. Идеята за плана „ Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца” породи през 2000 година, когато вилнеещи с месеци опустошителни пожари изгориха хиляди декари гори в страната. Целта на самодейността е да се възстановят унищожените гори, да се основават нови и да се усъвършенства положението на околната среда. Проектът приобщава и младото потомство към концепцията, че всички ние сме виновни за средата, за която живеем през днешния ден и за положението й в бъдеще.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР