680 снегорина са се включили в почистването на пътищата през

...
680 снегорина са се включили в почистването на пътищата през
Коментари Харесай

680 снегорина чистят пътищата в страната

680 снегорина са се присъединили в почистването на пътищата през нощта. Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Пътищата се обработват срещу заледявания и хлъзгавост. Те са проходими при зимни условия, разясняват от АПИ.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България. Пътноподдържащите компании в цялата страна са в цялостна готовност и подготвеност за своевременна реакция. За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени прави за обработка на трасетата с инертни материали.

При потребност в сектори със мощен вятър, снегонавяванията или слаба видимост е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Ако е належащо краткотрайно може да се ограничи и придвижването на тежкотоварните камиони, с цел да се почисти трасето, да не се образуват тапи и да се блокира придвижването.

АПИ моли водачите, да се приготвят за зимните условия, да се движат със съобразена скорост и да не изпреварват снегопочистващите машини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР