67% от българите смятат, че по време на европредседателството партиите

...
67% от българите смятат, че по време на европредседателството партиите
Коментари Харесай

Хем искаме „стабилност” през председателството, хем виждаме опасност за демокрацията

67% от българите считат, че по време на европредседателството партиите би трябвало да загърбят всичките си несъгласия. В същото време 51% от запитаните са на мнение, че демокрацията в България е в заплаха. Това демонстрират данните от експресен сондаж на „ Галъп Интернешънъл”, извършено в интервала 15-16 януари т.г. измежду 801 пълнолетни българи.

От няколко месеца ръководещите и изключително ГЕРБ стартират тезата, че вътрешнополитическите конфликти би трябвало да минат на назад във времето през идващите 6 месеца, с цел да може България оптимално да се възползва от своето европредседателство. Това е и в основата на рецензиите против Българска социалистическа партия за вота на съмнение.

Критиците на кабинета „ Борисов 3” обаче настояват, че неприятните практики във властта не престават с цялостна мощ и наличието на евролидерите и служителите от Европейски Съюз не трансформира с нищо обстановката.

65% от интервюираните знаят за публикациите в западната преса, които през последните дни показаха бедността и корупцията в нашата страна. 82% са съгласни с изказванията в материалите, а единствено 16% са на противоположното мнение.

По отношение на европейския дневен ред съвсем поравно са последователите и съперниците на концепцията нашата страна да оказва помощ на Турция да затопли връзките си с Европейски Съюз.

Отново поляризиращ е въпросът дали респондентите утвърждават приемането на еврото у нас. С 2% преднина, 48% против 46%, води лагерът на тези, които не считат този вид политически заявления за добра вест.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР