668 деца на възраст от 2 до 3 години са

...
668 деца на възраст от 2 до 3 години са
Коментари Харесай

668 деца са записани в детските градини на територията на община Велико Търново

668 деца на възраст от 2 до 3 години са записани в детските градини на територията на община Велико Търново. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Пенка Игнатова, шеф Дирекция „ Образование, юношески действия и спорт “ в Община Велико Търново. Тя добави, че те са с 38 повече по отношение на предходната образователна година. Това сочат данните по одобряване на натуралните индикатори по проекто-мрежата в институциите на предучилищното и учебно обучение в община Велико Търново.
Броят на 4-годишните деца, които се образоват в детските градини на територията на общината е 632, което е с 33 по-малко по отношение на миналата образователна година, а на 5-годишните е 635, което е с 45 деца повече. 6-годишните са 566 – с 34 повече от броя им миглата година. В яслени групи са записани 67 деца, което е със 17 по-малко от предходната година.
С влизането в действие на Закона за предучилищното и учебното обучение в Община Велико Търново се одобри Наредба за изискванията и реда за записване, отписване и пренасяне на децата в общинските детски градини на територията на Община Велико Търново. От локалната администрация показват, че тя не е довела до основни разлики в реализирането на приема. Детските градини са с пълняемост над норматива, като в 13 от първите групи за новата образователна година децата са над 35 – по 36, 37 и повече. Положителна наклонност в Община Велико Търново е недопускане на неприети деца и лишаването им от правото на развъждане, образование, социализация и образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР