66-oто издание на Евровизия започна с откъс от емблематичния хит

...
66-oто издание на Евровизия започна с откъс от емблематичния хит
Коментари Харесай

Украйна спечели Евровизия 2022

66-oто издание на Евровизия стартира с фрагмент от емблематичния шлагер на John Legend - Give Piece a Chance ( "Дайте късмет на мира "). В конкуренцията за ария на най-престижния конкурс на Стария континент взеха присъединяване 25 страни. Със стъклена статуетка-микрофон като победител от Евровизия 2022 си потегли Украйна с песента на Kalush Orchestra - Stefania. Те получиха общо 631 точки - 192 от вота на журито и рекордните 439 от зрителския избор.
​Минути откакто стана явен спечелилият, президентът на Украйна Володимир Зеленски написа във Фейсбук профила си "Куражът ни впечатлява света, музиката ни превзема Европа! Догодина Украйна ще бъде хазаин на Евровизия за трети път в историята си и имам вяра - не за последно. Ще се погрижим един ден участниците и гостите на Евровизия да са домакини на украинския Мариупол - свободен, кротичък, възобновен! Благодарим за успеха оркестър Калуш и всички, които гласоподаваха за нас! Със сигурност не е надалеч нашият печеливш акомпанимент в борбата с врага. Слава на Украйна! "
Победата, съгласно гласовете на журито, трябваше да отиде при Англия (Sam Ryder - Space Man), само че гласовете на европейската аудитория трансформираха нещата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР