66-годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил

...
66-годишният Веселин Димитров, за когото се предполага, че е причинил
Коментари Харесай

Предполага се, че издирваният мъж във Варна е единият от загиналите при взрива

66-годишният Веселин Димитров, за който се допуска, че е предизвикал гърмежа във Варна, към момента е в неопределеност и се търси. Той е някогашен служител на реда, уволнен дисциплинарно преди 25 години. Все още не е открита и самоличността на починалите. Едното от телата е открито във взривеното жилище, а другото - в прилежащ апартамент. Предполага се, че търсеният мъж е единият от починалите.

Варна

Три експертизи са назначени по отношение на гърмежа в блок 302 в квартал " Владислав Варненчик " - химична, съдебно-медицинска и ДНК, от които ще стане ясно кои са починалите в случая. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Резултатът от биологичната експертизата се чака до седмица.

Все още не е ясно дали гърмежът е бил тенденциозен. Работи се по всички вероятни версии, в това число и безразсъден случай, съобщи окръжният прокурор Красимир Конов.
Красимир Конов, областен прокурор на Варна: Няма данни в жилището и в избените пространства да са били съхранявани взривни субстанции, оръжия и други муниции. Не сме наясно към момента кое е първичното - дали гърмежът и в следствие е последвал пожар или в началото е имало пожар, вследствие на което е последвал и гърмеж.
Заради домашно принуждение има заповед от 6 януари Веселин Димитров да напусне жилището, в който е живял. Забранено му е и да приближава дамата, с която е живял на брачен начала.
Красимир Конов, областен прокурор на Варна: Няма данни за неговото психическо положение, което да буди терзание, разпитани са негови близки, негови родственици, през днешния ден продължаваме с определяне на други от неговия кръг и ще продължаваме с разпитите.
Неспокойна нощ претърпяха хората, които трябваше да изоставен домовете си след гърмежа. От 36 жилището във входа 6 са необитаеми. Едно семейство е настанено в общинско жилище. Останалите пренощуваха при близки и другари.

След като отломките бъдат разчистени, специалисти ще създадат оглед за устойчивостта на постройката.

Арх. Виктор Бузев, основен проектант на Община Варна: При първичния оглед не се виждат съществени градивни нарушавания на постройката, избити са ограждащи стени и тези, които са фасадните с дограмите.
Пострадалите, които са настанени с в болница, са добре. По тежко остава положението на 81-на годишната жена.
Д-р Мариета Йовчева, Военноморска болница - Варна: Има изгаряне по ръцете и по-леки изгаряния по лицето лекуването се организира взаимно със експертите от отделението за термична контузия.
Днес е очакван спомагателен оглед на мястото на случая.

Община Варна ще отпусне еднократна финансова помощ на потърпевши. При нужда ще им бъде оказана и психическа поддръжка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР