66-годишен пилот се призна за виновен за смъртта на футболиста

...
66-годишен пилот се призна за виновен за смъртта на футболиста
Коментари Харесай

Извънредна новина за трагедията, която разтърси целия свят

66-годишен водач се призна за отговорен за гибелта на футболиста Емилиано Сала, който беше убит при злополука с дребен аероплан над Ла Манша преди да дебютира за Кардиф. Френският футболист беше притеглен от уелския клуб с трансфер от Нант, само че почина дружно с водача Дейвид Иботсън. Самолетът падна в морето на 21 януари 2019 година

Смъртта на Сала потопи в печал целия футболен свят. Tрагедията пристигна дни след прехвърлянето нa aржентинеца за 17 милиона евро.

Виновен в последна сметка е различен водач - Дейвид Хендерсън, защото в началото той е трябвало да придвижи Сала до Кардиф. Хендерсън провел полета на футболиста и Иботсън. Последният не е имал нужния лиценз да ръководи подобен аероплан.

Във финалния си отчет Бюрото за следствие на авиационни катастрофи във Англия откри, че Ибoтсън е изгубил контрола върху самолета по време на маневра, която опитал да направи на прекомерно висока скорост. Допълнителен фактор е било и неприятното време.

Освен това бе открито, че водачът е бил изложен на прекалено много въглероден оксид от мотора на машината.

Самият полет е трябвало да бъде осъществен от Дейвид Хендерсън по поръчка на сътрудник от Нант, който го е уредил.

Минути преди да загине, Емилиано Сала е изпратил известие към околните си че е изплашен и че "самолетът наподобява като че ли ще падне ".

Останките на футболиста бяха открити след няколко дни търсене и бяха превозени в родината му Аржентина.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР