66 души ще е общата численост на Министерството на електронното

...
66 души ще е общата численост на Министерството на електронното
Коментари Харесай

66 души ще работят в министерството на Божидар Божанов, той ще има един заместник |

66 души ще е общата бройка на Министерството на електронното ръководство, чието основаване следва. Министър Божидар Божанов ще има един зам.-министър, планува планът за Устройствен устав на МЕУ. След публично разискване до 21 януари той ще бъде прегледан и гласуван от Министерския съвет.

Заместникът на Божанов ще извършва министерските функционалности, когато министърът е в отпуск или отсъства от страната.

Политическият кабинет ще включва зам.-министъра, началника на кабинета, парламентарния секретар и специалиста за връзки с обществеността и протокол.



Министерството ще се състои от звено за вътрешен одит, инспекторат, финансов инспектор, чиновник по сигурността на информацията и три дирекции. Общата администрация ще е проведена в една дирекция („ Административно-правно обслужване “), а профилираната - в две („ Координация на политиката за електронно ръководство “ и „ Координация на стратегии и планове “).

От министъра ще се чака внасянето на Стратегия за развиване на електронното ръководство в Република България и единна политика за осведомителните запаси, както и координацията на създаването на Архитектура на електронното ръководство в Република България. Той ще координира още: работата по построяването, поддържането и развиването на споделените запаси и дейностите по построяването и поддържане на среда за настройване и тестване на електронни административни услуги върху тях; действието на Единния портал за достъп до електронни административни услуги; публикуването в Портала за отворени данни по Закона за достъп до социална информация; дейностите по построяването и потреблението на национална инфраструктура за пространствена информация; основаването и поддържането на Портал за разработчици; поддържането на национално вместилище и система за надзор на версиите на изходния програмен код.

Към министерството ще има търговски сдружения с държавно присъединяване в капитала, които ще бъдат избрани от Министерския съвет, излиза наяве от плана. Министърът ще упражнява правата на едноличен притежател.

Текущите и финансови разноски, както и разноските за личен състав, нужни за дейността на Министерството на електронното ръководство ще бъдат обезпечени от бюджета на Държавната организация „ Електронно ръководство “, в това число след нейното закриване, до приемане на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР