64,1% от анкетираните българи одобряват летището да носи името на

...
64,1% от анкетираните българи одобряват летището да носи името на
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов: 64,1% от анкетираните одобряват летището да носи името на Васил Левски

64,1% от интервюираните българи утвърждават летището да носи името на Васил Левски. Това сподели в предаването „ Тази заран “ конституционният арбитър проф. Атанас Семов, който държи българската история да бъде правилно показване.

18 юли е специфична дата, тъй като Васил Левски е най-величавата и безспорна персона в българската история. Той е персона, призната от цялото ни общество. Искам да напомня, наред със завета за чиста и свята република - който се багра, че не разбрахме до дъно и не изпълнихме, желая да напомня още няколко. „ От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски нации “. „ Нашето драгоценно родно място се нуждае от почтени хора, които да го водят “. „ На такива хора дай работа – които са разсъдителни, непрекъснати, безстрашни и великодушни “. И най-много този завет: „ Цели сме изгорели от парене и не се научихме да духаме “, сподели той.

За да се смени името на летището, предлагането би трябвало да бъде признато и от Министерския съвет

Проф. Семов акцентира, че най-големият ни проблем и през днешния ден е това, че си „ оставаме един тежко лакатушещ народ – не ще да върви напред или го прави доста постепенно “. „ Дори извънредно значими и елементарно постижими национални задания ни лишават доста време или остават незавършени “, разясни той.

Конституционният арбитър акцентира, че една такава лесна за решение задача е наименуването на летище София на Апостола. „ Искам да попитам властта , какво още е належащо, с цел да се прекръсти националното летище да получи името на най-светлата ни историческа персона, по този начин като са наименувани летищата по множеството европейски страни, които са получили имената на техните най-знакови лица “, разясни той.

Средствата за реставрацията са обезпечени от Столичната община

Проф. Семов напомни, че са минали шест месеца откогато ръководителят на Българска академия на науките оповести тази самодейност. Проведе се и необятно публично изследване по тематиката.

„ Помолихме социологическа организация да ревизира настройките на хората. Резултатите демонстрират, че 64,1% от интервюираните утвърждават (летището да носи името на Васил Левски – б.р.), 15,5% - не утвърждават, а 24% - не могат да преценяват. В столицата резултатите са още по-убедителни – над ¾ от софиянци се афишират за преименуването на летището “, уточни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР