6394 моторни превозни средства са проверени в рамките на проведената

...
6394 моторни превозни средства са проверени в рамките на проведената
Коментари Харесай

Стотици отнети книжки след мащабната акция на КАТ

6394 моторни транспортни средства са тествани в границите на извършената през предходната седмица (2 май – 6 май) профилирана полицейска интервенция за невръчени фишове и неплатени отговорности по Закона за придвижване по пътищата.

Проверките бяха извършени главно по пътищата, водещи към граничните пунктове на страната, и в тях участваха екипи на Пътна полиция и Агенция „ Пътна инфраструктура “. Освен водачите на всяко едно от транспортните средства, тествани са и 2 074 пасажера. В хода на инспекциите на водачите са връчени 1092 електронни фиша, а на техните спътници - 179 фиша. Освен това са отнети 254 свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство за неплатени санкции, така наречен шофьорски книжки. Данните бяха изнесени от контрольор Петър Соколов от бранш „ Пътно придвижване и правоприлагане “ и контрольор Иво Писанов от бранш „ Административно-наказателна активност “ в отдел „ Пътна полиция “ на ГДНП.

Освен за фишове и неплатени санкции, при интервенцията са установени и други нарушавания. Установени са 218 случая на водачи и пасажери, които са се движили без наложителните предпазни средства – колани и каски, 74 - на придвижване без наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “, и други 56 – без платена винетна такса.

Констатирани са 36 случая на водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол, и на други 16 – след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози. В други 107 случая е открито шофиране с механически неизправно МПС. По време на интервенцията са засечени и 46 случая на шофиране от неправоспособни водачи.

Екипите, взели участие в интервенцията, са установили и 1370 други нарушавания на ЗДвП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР