6394 моторни превозни средства са проверени в рамките на проведената

...
6394 моторни превозни средства са проверени в рамките на проведената
Коментари Харесай

Ето колко изгоряха след мащабната спецакция на КАТ по пътищата

6394 моторни транспортни средства са тествани в границите на извършената през предходната седмица (2 май – 6 май) профилирана полицейска интервенция за невръчени фишове и неплатени отговорности по Закона за придвижване по пътищата. Проверките бяха извършени главно по пътищата, водещи към граничните пунктове на страната и в тях участваха екипи на Пътна полиция и Агенция „ Пътна инфраструктура “, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Освен водачите на всяко едно от транспортните средства, тествани са и 2 074 пасажера.

В хода на инспекциите на водачите са връчени 1092 електронни фиша, а на техните спътници 179 фиша. Освен това са отнети 254 свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство за неплатени санкции, така наречен шофьорски книжки. Данните бяха изнесени от контрольор Петър Соколов от бранш „ Пътно придвижване и правоприлагане “ и контрольор Иво Писанов от бранш „ Административно-наказателна активност “ в отдел „ Пътна полиция “ на ГДНП.

Освен за фишове и неплатени санкции, при интервенцията са установени и други нарушавания. Установени са 218 случая на водачи и пасажери, които са се движили без наложителните предпазни средства – колани и каски, 74 - на придвижване без наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ и други 56 – без платена винетна такса.

Констатирани са 36 случая на водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и на други 16 – след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози. В други 107 случая е открито шофиране с механически неизправно МПС. По време на интервенцията са засечени и 46 случая на шофиране от неправоспособни водачи.

Екипите, взели участие в интервенцията, са установили и 1370 други нарушавания на ЗДвП.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР