63-годишният милиардер Андрей Бабиш е най-вероятният нов премиер на Чехия.

...
63-годишният милиардер Андрей Бабиш е най-вероятният нов премиер на Чехия.
Коментари Харесай

Изборите в Чехия свършват днес, милиардерът Бабиш е най-вероятният премиер

63-годишният милиардер Андрей Бабиш е най-вероятният нов министър председател на Чехия. Това сочат социологическите анкети за парламентарните избори, които започнаха през вчерашния ден по обяд и приключват през днешния ден. 

Очаква се изборите да доведат на власт следващото евроскептично държавно управление в Централна Европа. 

Според прогнозите парламентарните избори ще разместят съществено политическите пластове в Чехия. Страната се радва на бърз стопански напредък и ниска безработица, само че социалдемократите - водещата партия в ръководството, изгубиха поддръжка. На напред във времето излезе партията Действие на недоволните жители 2011, известна с абревиатурата АНО, което на чешки значи " да ". Нейният водач, милиардерът Андрей Бабиш, считан за втори по благосъстояние в Чехия, дава обещание да понижи налозите, да махне корумпираните политици и да затвори границите за бежанци.

Искаме да вземем най-много гласове, да съставим държавно управление и да покажем на хората, че то работи по метод, на който не са привикнали. Ще държим контакт с тях, ще обикаляме градовете и районите и ще решаваме проблемите на място, дава обещание Бабиш. 

Комунистическата партия на Чехия и Моравия, която е близка с компартиите в Куба, Китай и Северна Корея, евентуално ще получи 10% от гласовете. Анкетите отреждат толкоз и на консервативната Гражданска демократическа партия, заяви Българска национална телевизия. Формацията беше водеща политическа мощ, само че загуби ръководството преди 4 години след голям брой кавги. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР