61 страници със сделки са фиксирани в Имотния регистър на

...
61 страници със сделки са фиксирани в Имотния регистър на
Коментари Харесай

Пастир с душа на брокер върти апетитни имотни сделки

61 страници със покупко-продажби са закрепени в Имотния указател на името на някой си Валери Кирилов от пернишкия квартал „ Църква “. При това не става дума за предприемач от IT-сектора, нито за оръжеен търговец или даже за по този начин нашумелите с финансовите си благоприятни условия зърнари. Въпросният Валери Кирилов, прочут като Вале Гугутката, преди време е лежал в пандиза, а главното му занятие по-късно е да придобива парцели в цялата страна – Царево, Банско и най-много в селата към Перник и Радомир.

 

„ Води трима очевидци и потвърждава, че владее парцела по отминалост, изясняват чудесно осведомени със схемата само че Валери Кирилов. След това договорката се заверява при нотариус, нормално това е Румен Манов от Перник, като най-често се отбелязва, че от общината била осъществена обстоятелствена инспекция, единствено дето не е ясно кой от общината ще си постави подписа под подобен документ! “.

 

Официалното прехранване на Валери Кирилов е развъждането на крави. „ По през целия ден върви след стадото, което е не повече от 20-ина крави и телета – разказват всекидневието му осведомени.

Облечен с дочени облекла, по нищо не наподобява на огромен състезател на имотния пазар.

 

Една от последните цели, в която се е прицелил господинът, който другояче работи огромно, се намира в местността Дома край квартал „ Църква “. Мястото от 11 декара от години се владее от Веселин Георгиев, който там отглежда животни.

 

Някога там е била помпената станция на несъществуващия цех „ Пектин “. От нея е останала единствено бетонна сграда, част от която е вкопана надълбоко в земята. По тайнствен метод през април 2023 година Валери Кирилов и брачната половинка му Райна се снабдяват с нотариален акт, че са притежатели на тази останка от от дълго време ликвидирания „ Пектин “. Не е ясно по какъв начин тъкмо са станали нейни притежатели по отминалост, както е записано в нотариалния акт, публикуван от нотариус Румен Манов, нито пък кой тъкмо от общината е направил обстоятелствената инспекция “.

 

Никой в Църква ” не е виждал съпрузите Райна и Валери Кирилови да се появяват в парцела, нито пък в миналото са го стопанисвали. Дори и да желаят, те не могат да влязат в него, тъй като от години теренът е ограден, има и електропастир и пиле не може да прехвръкне. Въпреки това фамилията се е сдобило с нотариален акт, че владее бетонната сграда, разказана като стопанска постройка. Няма значение, че до постройката във въпросния парцел от 11 дка. няма нито път, нито достъп.

 

Успоредно с тази договорка осведомени ни твърдят, че господинът движи и още едно придобиване на прилежащ парцел. Отново с трима очевидци, които потвърждават, че Вале Гугутката го е владеел от години. Нищо, че въпросният парцел, който е в съседство с помпената станция, постоянно е бил общински!

 

Част от имотните покупко-продажби на пастира с душа на брокер, са резултат и от лихварската му активност. „ Дава пари назаем, а след това придобива парцелите на длъжниците си “ – изясняват осведомени.

 

Друг постоянно прилаган трик, с който Кирилов е напълнил 61 страници с придобивки в Имотния указател, е да изкупува идеални елементи от парцели, демонстрират документите. Обикновено това са парцели с няколко наследници. Гугутката купува дяловете на един от тях и по-късно стартира правосъдни каузи с другите. Из съдилищата на България води десетки каузи ” – споделят очевидци на бизнес замаха на господин пастира.

 

Последната бизнес концепция на Гугутката е обвързвана с гробището на квартал „ Църква ”. Оказва се, че то се простира в съседство с негов парцел. Преди пет години обаче почнали да погребват и в собствеността на Валери Кирилов. Земята не била отчуждена, само че някогашният кмет на квартал „ Църква ” Радослав Динев му намерил цаката – напряко пращал хората непосредствено при Гугутката с него „ да се схванат ”.

 

Така върху земеделската земя стартира да се разраства гробището на квартала и това се вижда даже от автомагистрала „ Струма ” против квартал „ Църква ”. На собствен ред Валери Кирилов почнал да продава земя за гробовете по 400 лв.! Тази процедура стартира след 2017 година, и никой от общината не си мърда пръста да реши казуса.

 

 

Да уточним: това се случва на някакви си 30-ина километра от столицата на страна – член на Европейски Съюз, а не в някое затънтено селце в третия свят! Гробището, което не е със статут на частно, и парцелът на Гугутката изцяло са се слели, а хората от „ Църква ” нямат различен избор, с изключение на да купуват от частника земя.

Само не е ясно къде спи огромната общината в Перник и по какъв начин е позволено частник да продава гробищни места?!

 

Като предприемач въпросният господин е записал единствено Едноличен търговец „ Валери Кирилов – Топкомерс ”.

Такъв бизнесмен като него, с неговия обсег и благоприятни условия, несъмнено, мъчно може да се развива и да процъфтява, в случай че няма чадър от ченгета и прокурори.

 

Иначе от дълго време от Национална агенция за приходите най-малко да са ревизирали приходите и разноските му. Нотариусът Румен Манов, който най-често заверява покупко-продажбите на Гугутката, преди време стана национално прочут, откакто грабители проникнаха в адвокатската фирма му и отмъкнаха голяма сума пари, загатват се 300-400 хиляди лв..

 

Според осведомени обаче Вале Гугутката си има персонален юридически съветник. Споменава се някогашен арбитър от Перник. Той давал препоръки на Гугутката по какъв начин да върти покупко-продажбите, какво да купува, какви каузи да води в съда. Магистратът давал и по този начин нужните контакти със съдии и прокурори. Името на този правист към този момент ще запазим в загадка. Нека да оставим да си свършат работата съответните органи, както обичат да се показват в полицията и прокуратурата, в случай че изобщо се задействат.

 

И още един забавен подробност към семейството на Гугутката от с. Църква с уверени крачки по пътя на родителите си вървят и дъщерите. Засега те получават парцели край скъпите села Рударци, Драгичево, Голямо Бучино и макар нежната си възраст към този момент имат по 6-7 страници покупко-продажби в Имотния указател.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: квартал „ Църква ” Радослав Динев Валери Кирилов Вале Гугутката Румен Манов Перник нотариус
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР