Случайни факти, които са толкова интересни, че ще кажете „О, боже!“ (7)

...
61 Нашите европейски предци са били канибали.През 16-ти и 17-ти
Коментари Харесай

61 Нашите европейски предци са били канибали.

През 16-ти и 17-ти век в Европа канибализмът всъщност е доста често срещана практика и всичко това е за медицински цели. Практиката изглежда е започнала, защото се е смятало, че египетските мумии имат магически лечебни свойства - така че те са били смлени и сложени в много лекарства.

С развитието на идеята човешка кост, кръв и мазнина се използват в медицински смеси. Имате главоболие? Натрошете череп и го направете на чай! Докато медицинският канибализъм е изпаднал в немилост, съвременната медицина все още понякога използва едно човешко тяло, за да лекува друго под формата на кръводаряване, трансплантация на органи и присаждане на кожа.

62 Кучетата всъщност разбират донякъде английски.

Някои собственици на непокорни кучета може да имат проблеми да повярват в това, но кучетата могат да се научат да разпознават речник от около 165 думи. Не е изненадващо, че кучетата реагират най-добре на кратки думи, както и на думи с твърди съгласни като "t" или "r", което може да обясни защо могат да чуят "почерпка" от три стаи разстояние.

Ако искате да опитате да разширите речника на кучето си, бъдете последователни - например винаги наричайте храната "вечеря" вместо закуска, обяд или вечеря. И не вярвайте на мита: старите кучета могат да учат думи също толкова добре, колкото младите кучета.

63 Имате пирон в тялото си.

Или поне компонентите на един. Желязото е важно хранително вещество, от което се нуждае човешкото тяло. Той помага на вашите червени кръвни клетки да пренасят кислород, който е необходим за производството на енергия в цялото тяло. Ето защо дефицитът на желязо може да се прояви с чувство на изтощение. Учудващо, здравият възрастен има около три грама желязо, достатъчно, че ако бъде извадено и разтопено, може да образува пирон с дължина до три инча.

64 Червенокосите всъщност няма да изчезнат.

Периодично в интернет тръгва слух, че естествените червенокоси ще изчезнат до 2060 г. За щастие на джинджифилите навсякъде, това е мит. Вярно е, че генът, който причинява червената коса, е рецесивен, което означава, че и двамата родители трябва да го притежават, за да може детето им да има червена коса. Въпреки това, дори и нечервенокосите могат да носят гена за червена коса и той може да се появи неочаквано след поколения.

Бейзболът 65Pro някога имаше жени играчи.

Въпреки че в момента няма жени играчи в Мейджър Лийг Бейзбол, имаше много жени в професионалните мъжки лиги. Първата беше Лизи Арлингтън, която участва по време на деветия ининг за Reading Coal Heavers през 1898 г. и спечели мача на отбора си. Малко повече от 30 години по-късно, една афро-американка, Джаки Мичъл, се изправи срещу Янките по време на демонстративен мач, поразявайки както Бейб Рут, така и Лу Гериг. По-впечатляващото е, че по това време Мичъл е на 17 години.

66 Коалите имат пръстови отпечатъци.

Шимпанзетата и горилите имат човешки отпечатъци, както и коалите. Всъщност отпечатъците от коала са много подобни на човешки пръстови отпечатъци, дори и за експертите следователи на местопрестъпления. Досега никоя коала не е обвинявала хората за техните престъпления, но сега знаем, че не е невъзможно...

67 Хората са само един от приблизително 8,7 милиона вида на Земята.

Човешките същества може да доминират на планетата с нашите разпръснати градове и широкообхватни технологии, но ние всъщност сме само един вид сред около 8,7 милиона, които живеят заедно на планетата Земя. Едно проучване от 2011 г., публикувано в списание PLoS Biology, изчислява, че „различните форми на живот на планетата включват 7,8 милиона вида животни, 298 000 вида растения, 611 000 вида гъби, мухъл и други гъбички, 36 400 вида протозои и 27 500 вида от водорасли или хромисти." И заслужава да се отбележи, че изследователите не се осмелиха да дадат оценка на броя на бактериите.

68 Карането на влакче в увеселителен парк може да ви помогне да отделите камъни в бъбреците.

След като много хора съобщиха, че са преминали през бъбречен камък, докато са карали колоезденето на Walt Disney World's Big Thunder Mountain Railroad, изследователски екип от Мичиганския държавен университет реши да проучи феномена през 2016 г. Те проведоха тестове с модел на бъбрек и установиха, че има 64 процент преминаване на камъни в бъбреците за тези, които седят в задната част на Thunder Mountain ride. Този брой беше само 16 процента за седящите отпред.

69 Динозаврите са живели на всеки континент.

Навремето динозаврите са живели на всеки континент на Земята, включително Антарктида. Причината да намираме костите им само на определени места обаче е, че времето и почвените условия на тези места са подходящи за костите да бъдат вкаменени. Учените също предполагат, че може да има много динозаври с по-малки размери, за които не знаем нищо, защото костите им са били твърде малки, за да се вкаменят добре.

70 Пчелите колибри са толкова малки, че ги бъркат с насекоми.
пчела колибри, малко насекомо, животно, забавни факти са известни с това, че са дребни създания, но Bee Hummingbirds са най-младите версии на тези шокиращо малки летци. Те всъщност са най-малката птица в света. Те са толкова миниатюрни, че понякога се бъркат с насекоми (което обяснява името им), според Националното аудобон общество. Птиците са дълги само два и четвърт инча и тежат по-малко от стотинка.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР