61-годишна жена бе спасена от лекарите в АГ отделението в

...
61-годишна жена бе спасена от лекарите в АГ отделението в
Коментари Харесай

Спасиха жена с 10-килограмов тумор на яйчника

61-годишна жена бе избавена от лекарите в АГ отделението в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив. Пациентката е имала 10-килограмов израстък на яйчника и в началото е била диагностицирана в болница в прилежащ град. Там са открили огромно количество течност в коремната празнина, яйчникова групировка и миоматозна матка, след което я изпратили в Пловдив.

Операцията й е била в сряда сутринта и дамата ще се възвърне, подсигуряват докторите Тихомир Георгиев и Константин Младенов, написа "Монитор ".

Онкогинеколозите в КОЦ – Пловдив са създали пункция на корема, откъдето са извадили 6 литра течност, която се оказала негативна за туморни кафези. Това означавало, че капсулата на тумора не била нарушена. Тогава пристъпили към интервенция на корема. По време на интервенцията още веднъж извадили 5 литра течност и открили съществуване на 50-сантиметрова туморна групировка на левия яйчник. Отделно от това, дамата е имала уголемена матка с голям брой миомни възли.

Размерите на органа са отговаряли на 4-месечна бременност. Специалистите са създали тотална хистеректомия. Експресното проучване по време на интервенцията е посочило, че става въпрос за доста необичаен израстък, наименуван карциноид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР