608 снегопочистващи машини работят към момента в цялата страна, 1800

...
608 снегопочистващи машини работят към момента в цялата страна, 1800
Коментари Харесай

Зимна обстановка в голяма част от страната


608 снегопочистващи машини работят все още в цялата страна, 1800 са в подготвеност, заяви Даниел Величков, шеф на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура " към АПИ, пред Българска национална телевизия.

Малко след среднощ от пътната организация вкараха цялостна възбрана за придвижване на транспортни средства над 12 тона за цялата територията на област Смолян.

"Остава ограничаването за тежкотоварно придвижване в област Смолян, проход Предела и Троян-Кърнаре. Имаме мъгли по автомагистрала "Тракия " на териториите на област Велико Търново и Разград ", заяви Величков.

С изключение на област Смолян, всички останали области към този момент са с код жълто. В Смолян снеговалежът е от влажен сняг, добави специалистът.

Той съоибщ, че машините не са спирали да работят и пътната настилка се обработва превантивно - автомагистралите са осоляват, първокласните пътища - също, на третокласните се употребяват смеси от сол и пясък.

От „ Столична община” оповестиха, през над 100 машини са обработвали пътищата против замръзване през нощта. Извършени са 88 обработки на съществени пътни артерии и вътрешно квартални улици.

"Не всички 166 машини бяха по улиците на София през миналата нощ, само че всички бяха в подготвеност. Доста хора към този момент знаят, на 67 точки са ситуирани. Като цяло нощта беше относително спокойна. Основният снеговалеж спря към 2 часа ", изясни старши контрольор Тони Стаменов от Столичния инспекторат.

"Имаше няколко проблеми на планината Витоша. Там недобросъвестни водачи на МПС провокираха ПТП, тъй като не са подготвени за зимата ", сподели още той.

За непочистените спирки на градския превоз глобите доближават до 2000 лева на спирка, тъй че самите компании имат интерес да почистят, добави специалистът. За непочистен тротоар санкциите стартират от 50 лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР