60-тото издание на седмицата на дизайна в Милано през юни

...
60-тото издание на седмицата на дизайна в Милано през юни
Коментари Харесай

Поредни международни отличия за дизайн за изделията за баня на Roca

60-тото издание на седмицата на дизайна в Милано през юни е несъмнено едно от най-важните събития в света на архитектурата и дизайна за 2022 година. Широкоформатната архитектурна апаратура, взаимен план на Roca и Cobalto Studio, оказа мощно влияние върху над 45.000 гости. Тя бе показана в самото сърце на Fuorisalone в Милано, в Universitá degli Studi, споделяйки това емблематично пространство с други международни дизайнери и студиа, като Zaha Hadid, Benedetta Tagliabue, Pierro Lissoni, Ron Arad, Isay Weinfeld и други.


Инсталацията Influence на Cobalto Studio и Roca, седмица на дизайна в Милано

Инсталацията Influence е израз на фина сензитивност към форми и материали и внушава възприятие на непорочност, успокоение и лежерност, по този начин типични за Средиземноморския дух и метод на живот, въодушевили, до която това лято ще имат опция да се допрян и българските клиенти на международната марка за обзавеждане за баня.


Инсталацията Influence, въодушевена от Ona – най-новата сбирка за баня на ROCA

Месец по-рано, умивалниците от и интелигентната тоалетна Insignia бяха отличени с влиятелните награди за дизайн iF Design Award и с по две оценки Red Dot Design 2022. Новата асиметрична мивка за баня Ona получи награди за "Най-добър умивалник " и "Най-добър артикул от хигиеничен порцелан " на ревюто Expo Revestir в Сао Пауло, най-голямото комерсиално ревю за обзавеждане в Латинска Америка. Това бе следващо огромно самопризнание за превъзходството на дизайна на две от най-новите продуктови и дизайнерски линии на ROCA.


Ona – най-новата сбирка за баня на ROCA, отличена с iF Design Awardи Red Dot Design 2022

Създадена през 1969 година, премията iF Design Award се смята от промишлеността за една от най-престижните награди за дизайн в международен мащаб. Тази година журито се състоеше от 132 самостоятелни специалисти по дизайн от над 20 страни. Умивалникът от сбирката Ona на бе приет за отличен дизайн измежду общо 3518 подадени оферти.

Умивалниците Ona са проектирани от Центъра за дизайн на ROCA в съдействие със студио Noa Design. се характеризира с въодушевена от Средиземноморието хармония с меки форми и геометрични линии. Умивалниците Ona са направени от - извънреден керамичен материал, създаден от Roca, който оформя по-леки и по-устойчиви произведения с тънки очертания. Това дава опция за по-устойчив индустриален развой с нулеви боклуци, защото всички съставни елементи са с натурален генезис. Революционен и актуален дизайн, който съблазнява както експертите, по този начин и потребителите.

В началото на това лято българските фенове на средиземноморския дизайн и марката ще могат да видят онлайн изделията от новата сбирка Ona в, корпоративната изложбена зала на Рока България на бул. Мария Луиза 16 в София.


Ona – най-новата сложна сбирка за баня на ROCA

Интелигентните тоалетни на Roca получиха премията iF Design Award 2022 и две награди Red Dot Awards 2022.

не престават да се развиват и да включват нови функционалности и технологии, интегрирани в минималистичен дизайн. Тези характерности способстваха Insignia In-Wash Smart Toilet на марката да завоюва влиятелната интернационална премия iF Design Award 2022, както и премията Red Dot Award 2022 за най-хубав продуктов дизайн на годината, като последната премия беше присъдена и на още една уелнес тоалетна на ROCA.

Insignia In-Wash е най-новата и най-усъвършенствана умна тоалетна на ROCA. Тя се отличава с нови софтуерни достижения, създадени от екипа за научноизследователска и развойна активност на компанията. Оборудвана с най-съвременни решения, предопределени да обезпечат оптимална хигиена и стерилизация, In-Wash Insignia е най-завършената от гамата интелигентни тоалетни. Специалната глазура Supraglaze® трансформира тоалетната в по-устойчива и по-безопасна антибактериална повърхнина, а интегрираната UV светлина и система за електролиза на водата обезпечават висока степен на стерилизация.


Смарт тоалетната се трансформира в доста значима част от обзавеждането на актуалната баня

Към тези характерности са добавени и други интелигентни функционалности, като нощна светлина, система за самопочистване и автоматизирано измиване с детектор на придвижване, гласово ръководство и дистанционно управление, в допълнение към системата за икономисване на вода, която е синоним на Roca. Очаква се в скоро време тоалетната Insignia In-Wash да обогати портфолиото от, които ROCA от няколко години предлага сполучливо и на българския пазар.

За ROCA приемането на премиите iF Design Award и Red Dot Design значи самопризнание за твърдия й ангажимент към проучванията и разработките на нови технологии, които вършат банята комфортна, безвредна и хигиенична.

За Roca

Roca е компания, която се занимава с планиране, произвеждане и продажба на артикули за баня за архитектурата, строителството и интериорния дизайн. Основана през 1917 година, тя съчетава обичаи и познания със пристрастеност към нововъведенията и почитание към околната среда, с цел да отговори на условията на клиентите и да способства за възстановяване на благосъстоянието на обществото.
С резистентност като основен детайл във всички свои индустриални процеси и с ангажимент да обезпечи по-добра планета за бъдещите генерации, Roca ползва тази философия в 170-те страни, в които оперира, и в своите 84 заводи, предавайки я всекидневно на своите над 24 000 чиновници.

Семейната компания е пазарен водач в Европа, Латинска Америка и Индия. Освен това има доста наличие в Китай и останалите елементи на Азия, Близкия изток, Австралия и Африка. В резултат на това тя е международен водач в своя бранш

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР