60% от възрастните и 30% от децата в България са

...
60% от възрастните и 30% от децата в България са
Коментари Харесай

60% от възрастните и 30% от децата у нас са с наднормено тегло


60% от възрастните и 30% от децата в България са с наднормено тегло. А крачката от наднормено до болестно е дребна, предизвестяват експертите. Когато хранителния режим, придвижването и общоприетото лекуване не оказват помощ, идва ред на хирургическата интервенция. Директорът на най-големия център за лекуване на затлъстяване в Германия - проф. Пламен Стайков е в страната ни, с цел да показва нов способ за битка с непотребните килограми, показва NOVA.
Йонка е една от пациентките, които ще се оставят в ръцете на проф. Пламен Стайков по време на демонстративните интервенции, които професорът ще извърши в София. Цялата си кариера проф. Стайков посвещава на оперативното лекуване на болестното затлъстяване.
"Този тип хирургия в последните 20 години доста се разрастна във всички страни, в целия свят. В България, за жалост, към момента не е доста прочут ", сподели проф. Пламен Стайков.
Потенциален риск от болестно затлъстяване, обаче, се крие за всеки един от нас, предизвестява проф. Стайков.
"С хирургията ние не лекуваме единствено тежестта, лекуваме и страничните заболявания, които се развиват въз основа на непотребните килограми. Високо кръвно, диабет, заболяване на ставите ", съобщи проф. Пламен Стайков.
В навечерието на 30-ия си рожден ден, на Полина Георгиева й омръзнало да се тормози дали столът, на който седи ще я издържи и дали номерът на обувки ще ѝ стане.
"Ти се затваряш вътре в себе си, не искаш да излизаш, не искаш да правиш нищо. Един пълен човек има освен физически проблеми, той има психически. Като са ме гледали, са ми казвали: "Спри да ядеш! ", "Много елементарно, да спреш да ядеш! ". Казвали са ми също: "Отиди да поспортуваш малко и всичко ще ти се оправи! ". Ходила съм на всевъзможни неща - на дебелариуми, на еднокринолози, на диетолози, пила съм хапчета, спазвала съм диети ", съобщи Георгиева.
Тогава Полина решила да се оперира - година и половина по-късно, тежи 88 кг, с 46 по-малко. Предстои ѝ обаче да отслабва и още.
"Можеш да си видиш скулите, което е най-невероятното нещо и както се смеем у дома, открих, че имам кости. Обикалям на всички места - изкачвам езера, планини, реки. Физически си доста по-добре, външно си доста по-красив, доста по-уверен и си благополучен ", сподели Полина.
Проф. Стайков припомня, че всичко е въпрос на здравословен метод на живот и воля.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР